Albumanmeldelse

Lemaitre – RED

Lemaitres siste plate byr på flere perler, men kunne gått lenger utenfor komfortsonen.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått tre år siden Lemaitre ga ut debutplaten Substellar, som av flere ble hyllet som én av årets beste norske elektronikaplater. Jeg synes også hyllesten var fullt fortjent, og debutplaten bar preg av det gamle lydbildet til Lemaitre samtidig som det eksperimenterte med nye ideer. Nå er de ute med EP-en Red, som er første EP i en ny serie med utgivelser.

EP-en åpner med «TIME», en tradisjonell klubbvennlig låt. Det låter umiddelbart fengende, med en blanding av kraftige futurebass-synter og spenstige elektroniske elementer. Låten avslutter med lyden av en tikkende klokke, som elegant fører oss til neste låt «IN YOUR MIND». Her får spesielt Ketil Jansen og Coucheron flekset produsentmusklene sine, og det er imponerende hvordan de ulike soniske elementene smelter sammen. Leken vokalmanipulasjon, drivende gitarplukking og kraftige synter er noen av stikkordene, og det låter både inspirert og friskt.

LES OGSÅ: Typen Din - Midt Imellom

Red er gjennomgående godt produsert, men tidvis blir inspirasjonskildene til Lemaitre litt for åpenbare. Dette gjelder spesielt «Pixel Heart», som lener seg rimelig tett på lydbildet til Porter Robinson. Vokaleffektene på tampen av låten er et eksempel på dette, da de gir heftige nikk til Porters karakteristiske anime-vokal og føles noe derivative. Heldigvis balanserer «Pixel Heart» hårfint på grensen mellom sjarmerende inspirasjon og ren kopi.

Siste låt er «Techno Sapien» med Ora the Molecule, og denne utmerker seg som albumets høydepunkt. Her flettes nemlig Oras stilige, retrofuturiske lydbilde sammen med Lemaitres funky og basstunge sound på ypperlig vis. Boblende synter møter funky gitarriff på versene, før det hele kulminerer i en mørk thriller-aktig overgang før refrenget. Det låter litt som om man skulle tatt en tur i deloreanen fra «Back to the Future» for å finne ut hvordan dagens pop ville sett ut med 70- og 80-tallsbriller, og resultatet er både originalt og fengende.

Red er en solid utgivelse som lover bra for den neste rekken av EP-er fra elektronikaduoen. Likevel føles det litt som om guttene sparer på kruttet, og vi får håpe at neste EP leverer mer på alle fronter.

LES OGSÅ: Ragnhild og - To Renovate a House

Powered by Labrador CMS