Demokrati under lupen

Hva har Studenttinget gjort? Og hvilke saker har de frontet? 2007 oppsummert gjennom fire av Studenttingets kampsaker.

Publisert Sist oppdatert

Gjennomgang av Studenttingets arbeid i 2007:

Studenttinget

– Vi har hørt om Studenttinget, men vi har ikke peiling på hva de driver med. De jobber vel for studentene, sier Ingvild Hodnekvam og Elisia Brask, førsteårs arkitektstudenter ved NTNU.

Dette er ikke et enestående sitat. Man kunne i forrige nummer lese om problemene studentdemokratiene møter når de skal profilere seg i en hektisk studiehverdag.

Under Dusken har gått gjennom Stundettingets vedtak og profileringsarbeid det siste året. Hva har de oppnådd og hva har de kommunisert til studentene? Vi har valgt ut fire kampsaker som har opptatt studentdemokratiet: gjentaksregelen, øremerking, gratisprinsippet og eksamen i auditorium.

Hva er Studenttinget?

Studenttinget ved NTNU (STi) er det øverste valgte organet for studentene. STi består av 25 representanter fra de forskjellige fakultetene ved NTNU. De er valgt for å uttale seg i saker som angår studentene, og de er dermed viktige for å sikre at din studiehverdag er best mulig, heter det på STi sine hjemmesider.

Leder Martin Sværen i Studenttinget innrømmer at en av de største svakhetene til STi er at de ikke når ut til studentene.

– Vi har ikke oversikt over alle enkeltsakene våre, men vi prøver å informere studenter gjennom informasjonstavlen og andre naturlige informasjonskanaler, som studentmedia. Et av de største problemene er at NTNU ikke har en naturlig informasjonskanal ut til studentene, sier Sværen.

Fokus på gjentaksregelen

Arkitektstudentene Hodnekvam og Brask etterlyser økt profilering fra STi i forelesninger.

– De kunne kommet rundt i klassene og fortalt litt om seg selv. Da kunne vi diskutert enkeltsaker. Det at vi ikke får forbedret mer enn en eksamen hvert år er jo en sak som engasjerer studentene, dersom vi hadde visst om det ville vi nok kjempet sammen med dem, sier Hodnekvam og Brask.

– Det er viktig å få fram at vi driver med kontinuerlig rettighets- og ombudsarbeid. Forholdene ved NTNU er bra og vi blir hørt. Veldig mange saker løses på lavt nivå, nettopp fordi studentene får være med underveis, sier Sværen.

Powered by Labrador CMS