Studenter advarer mot Nextgentel

Gjennom NTNU skulle studentene Sunniva Bang Larsen og Kristine Ramsnes få billig og raskt bredbånd fra Nextgentel. I stedet fikk de høye telefonregninger og dårlig kundebehandling.

Publisert Sist oppdatert

STUDENTVELFERD

Foto: Magnus B. Willumsen, Under DuskenDÅRLIG BEHANLDET: Sunniva Bang Larsen og Kristine Ramsnes er svært misfornøyde med Nextgentel. De fraråder andre studenter å benytte seg av nettleverandøren.– Som student er man helt avhengig av å ha internett-tilkobling, sier Sunniva Bang Larsen.

Hun studerer til sivilingeniør i fysikk og matematikk ved NTNU Gløshaugen. Sammen med klassevenninnen og samboeren Kristine Ramsnes, bestilte hun i fjor høst bredbåndsabonnement.

– Det er den dårligste avtalen jeg har inngått i hele mitt liv, mener hun.

– NTNU bør stille krav

Studentene valgte Nextgentel på grunn av avtalen leverandøren har med NTNU. Den innebærer at studenter ved universitetet skal få en gunstigere avtale. Bang Larsen og Ramsnes opplevde det motsatte.

– Vi bestilte abonnement i august, men måtte vente helt til november før vi hadde vanlig tilgang på nett. Den økonomiske kompensasjonen vi ble lovet har vi ikke sett noe til, forteller Bang Larsen.

Studentene brukte mye tid og penger på å få bestillingen i orden, og opplevde blant annet at et helt kontantkort ble oppbrukt i telefonkø – uten at de kom i kontakt med kundeservice-avdelingen.

Nå mener de at NTNU bør ta ansvar.

– Når et universitet anbefaler et produkt på denne måten, stoler man på at de har tatt det rette valget, forklarer Bang Larsen oppgitt.

Ramsnes er enig. Hun mener universitetet nå bør stille strengere krav til nettleverandøren, spesielt med tanke på de nye studentene som kommer til høsten.

– Kanskje har Nextgentel tatt seg vann over hodet med den samarbeidsavtalen, men i så tilfelle bør NTNU ta det på alvor. På vegne av studentene bør de stille strengere krav til kundeservice, synes hun.

– Kundeforhold ikke NTNU sitt ansvar

Jentene har nå sagt opp avtalen sin med Nextgentel, men det ser ikke ut til at NTNU kommer til å gjøre det samme.

– Det er viktig å huske på at NTNU først og fremst har inngått en prisavtale. Da avtalen ble inngått i 2002, var det store forskjeller på markedet. Disse er nå noe mindre, men på dette punktet er vi fremdeles fornøyde med Nextgentel, sier overingeniør ved IT-seksjonen på NTNU, Knut Vik.

Han har forståelse for at studentene er misfornøyd med dårlig kundeservice, men understreker at dette ikke er NTNUs bord.

– Prissamarbeidet er inngått for å gi studenter og ansatte et billigere tilbud på bredbånd. Utover dette står NTNU helt utenfor forholdet mellom leverandør og kunde, hevder Vik.

Informasjons- og markedsdirektør i Nextgentel, Morten Ågnes, kjenner ikke til at kundeservicen er spesielt problematisk i Trondheim.

– Enkeltsaker kan jeg ikke uttale meg om, men den nasjonale kundeservicen jobber vi med å bedre. Vi begynner å se en effekt av flere nyansettelser og bedre organisasjon i serviceavdelingen, forteller han.

Reforhandlet avtalen i februar

Ågnes kan fortelle at Nextgentel reforhandlet sin avtale med NTNU i februar i år, hvor blant annet fri etablering ble en del av prissamarbeidet.

– Det kan ha blitt et overgangsproblem etter denne endringen, slik at enkelte kunder har forventet å få denne rabatten selv om de bestilte bredbånd før den ble iverksatt.

Ettersom avtalen nylig er reforhandlet, er ikke NTNU på utkikk etter en ny samarbeidspartner i nærmeste framtid.

Mens Ågenes lover studenter og andre kunder vesentlig kortere ventetid og bedre kundebehandling framover, kan ikke Vik love annet enn at NTNU vil vurdere samarbeidet etter hvert.

– Vi vurderer naturligvis avtalen underveis, men så langt ser vi ingen grunn til å avslutte samarbeidet med Nextgentel.

Powered by Labrador CMS