NY LEDER: Kaia Kolstad ser fram til aktivUKA.

India-inspirert løp i planene for ny aktivCampus leder

Den nyvalgte lederen Kaia Kolstad ønsker å vise både nye og gamle studenter hvilke aktivitetsmuligheter Trondheim har å by på.

Publisert Sist oppdatert

Som ny leder har Kolstad ambisjoner for et innholdsrik hoveduke for aktivCampus. Det er når studentene er litt slitne etter fadderuka at organisasjonen trår i full kraft. Årlig arrangeres en uke med aktivitet. Selv om fysisk aktivitet står i sentrum, så handler det ikke kun om å bevege seg.

– Det er kjempebra om noen finner en aktivitet de vil fortsette med. Om ikke så har de vært i bevegelse, hatt det gøy og kanskje fått noen venner- en god opplevelse!

Kolstad forteller at det var planlagt over 100 ulike arrangementer i fjor, og at hun i år også har store ambisjoner.

Fargeløp gjennom Trondheim

Selv om det har kommet lettelser på koronarestriksjoner i år, har aktivCampus som alt annet blitt påvirket av korona. I 2021 fikk det konsekvenser for at det planlagte «color run» ikke kunne bli gjennomført som planlagt. I år ønsker Kolstad å gjennomføre det fargesprakende løpet.

– «Color run» er litt inspirert av indiske festivaler. Det er et konsept der vi arrangerer et løp gjennom gjennom Trondheim med musikk og fargepulver

Samtidig som den nye lederen har planer for et helt nytt løp, vil det som tidligere år være mest fokus på å vise frem mulighetene som ligger for studentene. Både de som blir studenter til høsten og som studert under korona har sittet mye inne, og dette ønsker Kolstad å endre på.

– Vi har planer om å fylle uka med lavterskeltilbud som alle kan nå, forteller hun.

AKTIV I DØDENS DAL: Sandvolleyballbane byr på gode aktivitetsmuligheter.

Stort samarbeid

Når Kolstad begynner i lederrollen er det et stort samarbeidsprosjekt. Selv om aktivCampus er en relativ ny organisasjon, er har de flere samarbeidspartnere. At NTNU og NTNUI er kanskje selvsagt, men også Sit, Velferdstinget og Trondheim kommune er med på å lage en tredje aktiv fadderuke.

– Det er kun et par år siden vi ble startet, men vi har hatt en rask vekst, forteller Kolstad.

Med mange samarbeidspartnere i ryggen ønsker Kolstad også å ekspandere aktivCampus aktivitet. Målet er å trekke mer oppmerksomhet til organisasjonen

– Hovedmålet er aktivUka som er etter fadderuka, men vi planlegger også et arrangement på våren.

Powered by Labrador CMS