Gatelangs blant Trondheims matbutikker

Dette er en ode til deg som av og til liker å tenke at penger ikke er et problem, til deg som stikker nesen langt ned i ferskvaredisken og til deg som er lidenskapelig interessert i utvalg

Publisert

Når man skal vurdere ulike matbutikker, ville en kanskje tenkt at pris er noe av det første man ser på, spesielt i dagens økonomiske situasjon. Dette var ikke en faktor for disse befarende journalistene. Denne anmeldelsen tar for seg de følelsesmessige aspektene ved å være i en matbutikk: hvilke sanser og følelser de ulike matbutikkene vekket hos oss. Her er våre konklusjoner.

Våre favoritter

Meny Solsiden: en reise du håper aldri tar slutt

Midt i mellom Heidis Bier Bar og Vinmonopolet ligger det en oase. Oasen kommer i form av en Meny. Det første man møter, er en ekstra frodig frukt- og grønt-avdeling, der alle varene bugner som fristende alternativer. Videre kommer man til en meget imponerende ferskvareavdeling som strek- ker seg lenger enn noen annen vi har sett. Så skal man heller ikke glemme eget utsalg for sushi og eget bakeri som også blir innlemmet i butikken. Fargevalget ved inngangen er innbyd- ende og varmt, men etter som man går gjennom lokalet, blir farger og stemning mer dunkel. Det fungerer som en slags påminnelse om at reisen går mot slutten. Dersom du ønsker, er det gode muligheter for tilbringe et par timer her.

Bunnpris & gourmet Elgeseter: for deg som vil ha gourmet, men enkelt

Vi vet hva dere tenker. Meny Solsiden, Bunnpris & gourmet? Hva slags luksusdyr er det som har skrevet denne anmeldelsen? Til tross for «gourmet» i navnet har butikken en jordnær tilnærming til mathand- ling. Med sin profesjonelle layout er denne butikken et godt valg. Du har god oversikt fra første stund og du har mulighet til få handelen raskt unnagjort. Samtidig er det også mulig å ta seg god tid til å utnytte et utvalg som er på nivå med de beste. I tillegg er det romslig selvbetjening ved utgangen, slik at du slipper å møte 17-åringen som har arbeidsuke på vei ut.

Bunnpris Bakkegata: man skal ikke skue hunden på hårene

Det som minner om maleriet «Nighthawks» av Edward Hopper, viser seg å være mer som et eventyr på innsiden. Det er her man går inn i klesskapet og kommer ut i et helt annet univers. På vei inn forventer man en liten og trang butikk, slik de fleste filialene til Bunnpris er, men når man først er inne, føles det som man er i Narnia. Det eneste trekket butikken får, er kjølerommet, som minner om isdronningens slott i det at man har høye forventninger på vei inn, ut fra alt man har sett tidligere på ferden, men når man står der, innser man at det ikke er mye mer enn kulde og tomhet å hente. Det unike designet, både innad og utad, kan likevel ikke glemmes, og gjør at opplevelsen blir ulik noen annen.

Les også: – Runk meg til du kommer og la meg være.

Butikker vi anbefaler å styre unna

På vår ferd har vi oppdaget at mange av Trondheims kolonialer, utsalgssteder og delikatesseforretninger har særdeles mye å gå på. Tankene flyr kanskje til diverse Joker-butikker eller Bunnpris Prinsens gate. Handler du for eksempel på sistnevnte uten at det er fem minutter til neste buss du skal ta, kan man konstatere at det faktisk er hull i gjerdet på Gaustad. Likevel tjener disse butikkene sine formål og får dermed passere for denne gangen. Her kommer likevel noen vi bestemt mener dere må holde dere unna.

Coop Extra Leuthenhaven: Jesus den gangen han valgte å ikke stå opp

I en årrekke frelste denne butikken folket med god mat og bra tilbud. Så da den stengte på grunn av opppussing, var det stor spenning rundt gjenoppstandelsen. Men både år og dag har gått siden den gang uten at prosjektet har hatt noen fremgang. Det har heller vært et tilbakefall, der man midt under renovering bestemte seg for at det var en god idé å bygge leiligheter rett over butikken. Vi håpet at den skulle åpne til påske, men da Kristi himmelfart kom, ga vi opp. Dette er en fortelling om den gangen Jesus ikke stod opp fra de døde. Herlig, Coop.

Les også: Tåkelys i paradis er en knallsterk revy som tar for seg aktuelle og relaterbare temaer innenfor samfunn, studenttilværelse og sosiale medier.

Rema 1000 Torget: der ølsalget stenger om fem minutter til enhver tid

Rema 1000 på Torget er en butikk man prøver å unngå for enhver pris, men som man likevel alltid ender opp på, og det vanligste tidspunktet å ende opp der er rett før ølsalget stenger på lørdager. Det er i hvert fall sånn vi føler det er å være der inne. Utvalget er bra, både når det kommer til allergivennlige produkter og alkohol, men butikken bærer på en slitsom atmosfære. Denne atmosfæren preges av at det virker som alle i lokalet har dårlig tid og at køsystemet er anarkisk. Til tross for at vi valgte et forholdsvis rolig tidspunkt å dra innom på, var det mange av de samme inntrykkene som den gangen man sto i kø klokka 17:58 på en lørdag og vi kan derfor ikke anbefale denne butikken til noen.

Rema 1000 Møllenberg: en historie om det som var bedre før

Nei, ikke alt var bedre i gamle dager, men akkurat Rema 1000 Møllenberg var det. Denne butikken er nyoppusset og har nylig byttet kjøpmann. Det har ført til at lokalet har gått fra å være noe unikt, til å bli en mer strømlinjeformet Rema 1000-butikk som ser ut som hvilken som helst annen. Ikke nødvendigvis en butikk vi anbefaler å holde seg unna, men dog et hjertesukk fra vår ende.

Powered by Labrador CMS