INKLUDERT: Fagansvarlig ved BISO Martin Bjerke forteller at studentene har vært involvert i prosessen.

BI utsetter og avlyser matematikkeksamener

— Det er viktig for studentene at bokstavkarakter opprettholdes, forteller fagansvarlig ved BISO.

Publisert

Handelshøyskolen BI besluttet torsdag 5. november at ingen eksamener skal gjennomføres som fysiske skoleeksamener denne høsten. Martin Bjerke, fagansvarlig ved BI Studentorganisasjon (BISO) Trondheim, forteller at de i forkant av de siste korona-innstrammingene hadde håpet å gjennomføre enkelte emner som skoleeksamen.

— Antall skoleeksamener ble i første omgang redusert fra flere hundre til kun syv eksamener. Fram til forrige torsdag hadde det gått fint å avholde disse syv, men nå må de dessverre utsettes, forteller Bjerke.

Avlyses eller avholdes i januar

Det er syv matematikkemner som er berørt. På skolens egen studentportal opplyses det om at fire kontinuasjonseksamener er avlyst og må avholdes neste eksamensperiode. Tre emner utsettes til januar, hvor skolen håper å gjennomføre skoleeksamen. Dersom det heller ikke er mulig i januar vil disse endres til hjemmeeksamen med bestått/ikke-bestått som vurderingsform. I ett av disse emnene, matematisk analyse, kan studentene be om å få gjennomføre muntlig eksamen før jul, hvor bokstavkarakter opprettholdes.

På studentportalen skriver skolen at skriftlig skoleeksamen er den mest hensiktsmessige evalueringsmetoden for å sikre en god vurdering av læringsutbytte i disse emnene. Det hevdes også at alternative evalueringsmetoder uten tilsyn har spesielle utfordringer i matematikk.

LES OGSÅ: Studenter sliter psykisk under korona

Lytter til studentene

Bjerke forteller at han har stor forståelse for at studentene er misfornøyd med å ikke få avlegge eksamen i høst.

— Det er ikke en optimal situasjon for noen, men studentenes interesse blir satt øverst, forteller Bjerke.

Som fagansvarlig er Bjerke opptatt av å ta i mot tilbakemeldinger fra studentene. Han forteller at studentene har uttrykt et ønske om å opprettholde vurderingsform med bokstavkarakter.

— Bokstavkarakter kan være avgjørende dersom en skal søke seg inn på master. Mange tenker også at en bokstavkarakter i disse emnene kan heve snittet, forteller Bjerke.

Bjerke poengterer at BI og BISO har et godt samarbeid, og at studentene har vært involvert i prosessen lenge.

— Studentene blir hørt både nasjonalt og lokalt. De lokale fagansvarlige har vært på nasjonale møter med administrasjonen hver fredag hele høsten, og har vært inkludert i avgjørelsen nå, forteller Bjerke.

LES OGSÅ: Kommunen tilrår bruk av munnbind på bussen

Powered by Labrador CMS