BI snur om utsatte eksamener

— Nå har god kommunikasjon og dialog ført til gjennomslag for studentene.

Publisert Sist oppdatert

Under Dusken meldte tidligere denne uka at flere matematikkeksamener ved BI ble utsatt eller avlyst på grunnlag av at smittesituasjonen gjør det umulig å avholde skoleeksamener dette semesteret. Det ble først meldt om at flere eksamener ble flyttet helt fram til neste eksamensperiode, og at man risikerte å måtte få godkjent/ikkegodkjent-vurdering i emner som vanligvis har eksamenskarakter, men nå er det gjort endringer. Fagansvarlig Martin Bjerke ved BI Studentorganisasjon (BISO) Trondheim, er godt fornøyd.

— Nå har god kommunikasjon og dialog ført til gjennomslag for studentene.

LES OGSÅ: Informasjonen om hjemmeeksamen kom altfor sent for studenter på Gløshaugen

Ny eksamen i januar

Det ble altså først meldt at flere av de utsatte eksamenene ble flyttet til neste eksamensperiode, men nå blir det eksamen i januar for alle emnene.

– Tiltakene som ble presentert tidligere har blitt endret til at studentene kan velge muntlig eller skriftlig eksamen i januar i alle fag, også de som ble meldt avlyst, sier Bjerke.

Han forklarer at dette dermed gjør at alle får mulighet til å gjennomføre eksamen og få bokstavkarakter i januar.

– Muntlig eksamen garanterer bokstavkarakter, og skriftlig skoleeksamen hvis det kan avholdes gjør også det. Hvis det blir hjemmeeksamen kan de få en digital hjemmeeksamen med bestått/ikke-bestått.

Han forklarer at dette kan løse problemet for dem som trenger bokstavkarakter, og de som eventuelt føler det holder med bestått/ikke-bestått.

– Man kan velge det som er det beste alternativet for seg selv, sier Bjerke.

LES OGSÅ: Regjeringen oppretter ekspertgruppe som følge av at studenter sliter under korona

- Engasjement lønner seg

Da BI først annonserte at de siste skoleeksamenene ble flyttet, var det klart at de ønsket å gjennomføre en utsatt skriftilig skoleeksamen. Dersom det heller ikke var mulig i januar ville disse endres til hjemmeeksamen med bestått/ikke-bestått som vurderingsform. Bjerke fortalte i den forbindelse at studentene hadde uttrykt et ønske om å opprettholde vurderingsform med bokstavkarakter:

– Bokstavkarakter kan være avgjørende dersom en skal søke seg inn på master. Mange tenker også at en bokstavkarakter i disse emnene kan heve snittet.

Nå kan studentene eventuelt velge muntlig eksamen i disse fagene for å være sikker på å få bokstavkarakter.

Bjerke forteller at endringen skjer i etterkant av en felles klage fra de forskjellige lokale fagansvarlige, og etter Under Dusken-innlegget fra tidligere denne uka.

– Dette viser at engasjement lønner seg, og at det å ta saker i riktige kanaler fører fram.

LES OGSÅ: Ville gi ut klemmer som del av hemmelig forsøk, men ble så rørt at hun måtte avbryte

Powered by Labrador CMS