Deitingsveiperens overlevelsesguide

En overlevelsesguide til deg som ønsker å lykkes på stevnemøte, men er redd for å måtte kysse veldig mange frosker.

Publisert Sist oppdatert

Det var som et slag i magen og pusten forlot meg. Jeg hadde ikke lenger fast følge og ble brått kastet ut i noe som ikke lenger minnet om min vante hverdag. Snart kjente jeg ikke mitt eget speilbilde; håret var blitt livløst og posene under øynene var vanskelig å overse.

Så snart livsgnisten var tilbake etter en lang periode med kjærlighetssorg, var tiden inne for å kaste seg ut i det på nytt. Noe som føltes spennende, men som mest av alt virket veldig energikrevende med tanke på mitt sosiale batteri.

Jeg hoppet likevel ut i det og brukte deiting som en slags ekstremsport et semester. Den emosjonelle fallhøyden føltes til tider ganske stor, men jeg var villig til å ofre blod, svette og tårer på veien. Jeg erfarte en hel del, både på godt og vondt.

Denne er til deg som har et ønske om å lykkes med deitingen, som er lysten på nye opplevelser, som trenger litt håndfaste tips, eller som allerede har kysset mange frosker og kan relatere til mine beretninger fra felten.

Bli venn med magefølelsen

Forsøk å ha et åpent sinn når du sitter der og sveiper tommelen gul og blå. En god regel kan være å tenke annenhver til høyre og til venstre. Kanskje ikke helt bokstavelig talt, men poenget er at vi godt kan tenke oss litt om før vi dømmer andre.

Det er tross alt et vanlig menneske som deg selv du nå sitter og vurderer fra topp til tå. Vær nysgjerrig på nye folk, de kan sitte på gode historier eller kunnskap du ellers ville gått glipp av. Men for all del ikke sveip av medlidenhet, det ender sjeldent godt. Bli venn med magefølelsen, for den har som oftest rett.

Velg aldri middag ved første møte

Valg av aktivitet kan avgjøre hvordan kvelden blir. Velg gjerne noe du er godt kjent med og føler deg trygg på. På denne måten tar man fokuset vekk fra noe som kan oppleves som en klein situasjon, og begge kan få senket skuldrene. Man skal kunne føle seg fri til å være seg selv så godt det går ved første møte.

Jeg har endt opp med å invitere til bading, bål eller bar, fordi det er mine personlige favoritter. Det er kjente settinger og jeg får gjort noe jeg trives med. Kanskje er en spasertur ute eller en kopp kaffe en god start. Varigheten på en første deit har for min del variert noe voldsomt. Det har vært alt fra en liten time til en hel dag. Tiden flyr som sagt i godt selskap og omvendt.

Hva med universitetsbibliotekene? Redningsaksjon for kjærestegarantien

Til Tinder-Ella

Ikke vær redd for å gå litt hardt ut med selvtillit. Det har hjulpet meg å si høyt at «jeg er en flott ung dame og vedkommende er heldig som får oppleve mitt fantastiske vesen for en kveld». Et par dype åndedrag ned i magen er heller ikke til å kimse av, dersom du kjenner at nervene holder på å ta deg før en første deit. Selv har jeg tidvis villet spy av nervøsitet, men jeg har også erfart at dette er noe som forsvinner litt med en form for eksponeringsterapi. Hopp i det!

Unngå forurensning

Gå en ekstra runde med deg selv dersom du vurderer å ta med deg deiten hjem, spesielt om dere befinner dere tidlig i forholdet. Det er lett å angre seg når dine trygge omgivelser i kollektivet er blitt forurenset av en dårlig deitingopplevelse. Prøv derfor å unngå å forurense hjemmet med skrekkelige assosiasjoner fra en kveld du helst vil glemme.

Deitingvettreglene

Skulle du uansett være så uheldig å havne i en vanskelig situasjon, er det ingen skam å snu. Vend i tide og alt det der. Forlat eller kast deiten på dør om det er det du helst ønsker. Meld fra hvor du går og ha gjerne en hjelpende venn på telefonen, dersom det skulle oppstå uvær på turen. Fått påspandert en øl? Ingen fare, du skylder ingenting annet enn en forespørsel om å sende beløpet på Vipps. Vi lever da i 2023. Du skal alltid kunne si A uten at du nødvendigvis ender opp med å si B.

LES OGSÅ: Den store kjærligheten – på campus

Ikke vær et spøkelse

Å bryte all kommunikasjon med noen uten forklaring er i dag et velkjent fenomen. Kanskje har du som meg vært på begge sidene av en spøkelseshistorie. Det er lett å ignorere meldinger og håpe at problemet forsvinner av seg selv. Det er likevel ikke særlig lurt, dersom du ønsker å være et godt menneske. Erfaringsmessig er det å ta seg en pust i bakken, for så å skrive en oppklarende melding, en god start. Man ønsker jo ikke å måtte unngå steder som Samfundet fordi man har vært et spøkelse på privaten.

Til Tinder-Lars

Det å få en avvisning kan gjøre veldig vondt, det også. Generelt vil jeg anbefale alle å ikke handle i affekt. Tanker som at det er deg selv det er noe feil med er som oftest fremtredende når man blir avvist, men med tiden til hjelp blir bildet som regel litt mer nyansert. Ikke vær en Tinder-Lars som i det ene øyeblikket kaller meg en «heit» dame, for så å snu på flekken og kalle meg en «hore», fordi jeg ikke ønsket å møte ham flere ganger likevel.

Ting jeg har lært

Det bør også nevnes at det å ha et åpent sinn kan innebære mye rart i innboksen. Tenk positivt, rist det av deg og gå videre med livet. Med mindre du er en av dem som liker de litt underlige henvendelsene.
Som du kanskje har forstått, finnes det mange valg du må ta dersom du drister deg ut på glattisen. En generell oppfordring vil kanskje være å reflektere litt omkring dine egne holdninger til dating, dersom du har planer om å hoppe fra tieren som meg. Det viktigste er uansett at du har det gøy med de historiene som ble til, selv om det ikke ble kjærlighet ved første, andre eller tredje møte.

Lykke til!

Vil du lese om en lykkelig slutt? Å drepe en datinggrønn gløsing

Powered by Labrador CMS