STOLT: Devold gleder seg til årets UKA.

Endelig er festivalprogrammet til UKA klart

Årets UKA lover et fullspekket program med stor variasjon. Selv om festivalen bare er uker unna, er det ikke for sent å søke som frivillig.

Publisert

Etter mange måneders ventetid kan pressesjef for UKA, Ella Johanne Devold, stolt slippe hele årets UKEprogram.

– Jeg og de andre frivillige har gledet oss enormt til å endelig kunne dele årets program med resten av trondheimsstudentene.

Selv ser hun aller mest frem til konserten med Fay Wildhagen i Nidarosdomen.

– Jeg tror det blir en nydelig konsert med en fantastisk stemme i det mektige bygget Nidarosdomen er.

Det er ikke enkelt å orientere seg i havet av kulturarrangementer som UKA presenterer. Et av høydepunktene som slippes i dag er humorduoen Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen (Odda og Henrik). De kommer til å innta Storsalen 22. oktober.

Storsalen kommer også til å gjeste UKErevyen. I tillegg setter Barneteateret opp stykket «Den gangen Onkel Kulle ble sprø».

Samfundet vil også fylles med debatter om alt fra polygami til FNs bærekraftsmål. I tillegg kommer H.K.H. Kronprins Haakon på besøk.

I Storsalen blir det opptreden av podcastene «Fetisha +1» og «Truecrimepodden», som begge kan oppleves live. UKA presenterer også UNKT HHØNT, Olli Wermskog, og Tidenes roast.

LES OGSÅ: Dette er det nye ISFiT-styret

Både stort og smått

Det vil også bli mulighet for å oppleve musikalske opptredener fra nye og veletablerte artister. 50 Cent returnerer til Trondheim, og Arif & Stig Brenner kommer til Dødens dal. I Nidarosdomen og Storsalen kommer artister som Metteson, Cezinando, Jonas Benyoub, Fieh, og Fay Wildhagen.

Devold spår at temafesten med Sirkus Eliassen kommer til å bli et av høydepunktene under årets UKA.

– Festen med Sirkus Eliassen er noe av det jeg ser aller mest frem til.

Likevel er det ikke bare store, etablerte navn på programmet. Devold beskriver flere av arrangementene som slippes i dag som små og snevre.

– Vi slipper mange nye arrangementer, og ønsker med det at programmet skal nå bredt ut.

UKA byr på muligheter for alle som ønsker å erverve seg nye ferdigheter. Hun beskriver flere av kursene som litt nisje, men understreker at det er viktig med et program for alle interesser og aldersgrupper.

– Det blir flørtekurs, salsakurs og kurs i champagnesmaking, forteller Devold entusiastisk.

I tillegg tilbyr UKA blant annet bartenderkurs, sykurs, surdeigskurs, flammeblåsing og acroyoga.

UKAs egne gjenger stiller også

UKA har hanket inn store navn utenfra, men mye av programmet arrangeres av nære og kjære trondheimsstudenter. På programmet er det flere av UKAs egne interne musikalske gjenger, inkludert UKEkoret Pirum, Pirum Old Boys, Knauskoret, Candiss, TSS, og TKS.

– Jeg er veldig stolt av at UKA har så mye eget å tilby, sier Devold.

Det blir også fest med Knutsen & Ludvigsen, en fransk aften med S. Møller Storband, og opptredener fra Snaustrinda og Strindens Promenadeorkester.

Knaus, et av Studentersamfundets mindre konsertlokaler, vil presentere alt fra alternative rockeband til fremtidige popstjerner som Kristine Bø, Synne Sørgjerd, Sakte Flyt, Con Jon, Leg Mode, Vepsestikk, og Vrengt.

Ikke for sent

Det er et gjentakende problem at man mangler frivillige til festivaler i Norge. Devold forteller at dette ikke har vært en så stor utfordring som man kunne frykte på forhånd, da studentfrivilligheten i Trondheim heldigvis er høy. Hun forteller også at det heller ikke er for sent å søke UKA.

– Vi har åpnet for å søke nå i ettertid. Dette er en mulighet for å engasjere studenter som ikke kjenner så godt til UKA, ikke er helt sikre på hva de ønsker å bidra med, eller som føler på at de gjerne skulle bidratt til årets festival allikevel.

Hun understreker at en åpen søknad er en mulighet for å kontakte flere frivillige studenter etter hvert som festivalen nærmer seg, og inkludere folk som i utgangspunktet ikke hadde tenkt å søke UKA.

Det er heller ikke for sent å skaffe billetter til arrangementene. De aller fleste billettene slippes fredag 15. september klokken 12:00 på UKA.no.

LES OGSÅ: Én måned igjen til Norges største kulturfestival

Powered by Labrador CMS