GLEDER SEG: Det begynner å nærme seg innspurten i arbeidet med UKA, og UKEsjef Kari Johanne Sørensen Bøckman gleder seg stort til det hele er i gang.

Én måned igjen til Norges største kulturfestival

Høsten begynner gradvis å ankomme Trondheim, men i år blir den nok ikke like grå og mørk som i fjor. Om en måned går startskuddet til Norges største kulturfestival, UKA.

Publisert Sist oppdatert

Om én måned braker det løs. UKEsjef Kari Johanne Sørensen Bøckman gir oss en status på hvordan arbeidet med festivalen går og litt innsikt i hva vi har i vente. Hun kunne ikke vært mer klar:

– Vi har jobbet kjempelenge med dette og det er utrolig stas at det snart skjer. Og så er det gøy hvordan vi bare blir flere og flere engasjerte mennesker som jobber for at UKA-23 skal bli til.

Stappfull måned

5. oktober åpner nemlig festivalen med avduking av årets UKEnavn. De neste tre ukene etter dette vil store deler av Trondheim være fylt med ulike arrangementer for alle og enhver.

– Jeg vil si vi ligger godt an, og mye begynner å falle på plass. Vi har akkurat hatt slipp av oktoberfest og mange store konserter. Vi er også i gang med bygging, både det som skal ut i byen, og byggeprosjektet.

Hun forteller også at det er neste uke hele festivalens program slippes.

– Vi har prøvd å gjøre det så oversiktlig som mulig med så mye som skjer. Er jo enda flere konserter som slippes, i tillegg til barneteater, dagens bedrift og ulike kurs, sier Bøckman.

Hun forteller at de fleste store tingene er sluppet, men at det kommer flere ting i Storsalen i tillegg til ett arrangement til i Dødens dal.

– Det er mye moro som kommer ut. Mye er gratis eller inkludert i inngangen.

LES OGSÅ: Bak den raude fasaden

Etter planen?

Med ansvar for en så stor festival er det mye å tenke på, men skal vi tro Bøckman er det aller meste i rute.

– Jeg vil si at alt har gått mer eller mindre etter planen. Det er alltid noe som dukker opp, men når folk er så løsningsorienterte og engasjerte som de er, ordner det seg alltid.

I tillegg til å få de siste detaljene i programmet spikret, gjenstår det å løse den store kabalen det siste opptaket er. Søndag 27. august var siste frist til å søke om å bli frivillig i UKA. Nå gjenstår det å finne en plass til 1000 av de som søkte seg til verv.

– Det har vært mye snakk om at det er mange festivaler som sliter med å få frivillige, men vi er heldige som har trondheimstudentene som generelt er gira på verv uansett.

Hva man gleder seg til

UKEsjefen forteller at rollen hennes er en helt annen enn det hun først trodde da hun ble valgt. Som leder for kulturfestivalen jobber hun mye med ledelse, og sier at hun har blitt veldig positivt overrasket over hvor gira mange er for at festivalen skal bli best mulig.

– Jeg skal innrømme at jeg blir litt overrasket over at folk er så gira. Jeg er jo det selv, men jeg er veldig glad for at det er så mange som deler mitt engasjement og ønske om at dette skal bli bra.

Hun legger til:

– Man kan bli litt redd for at det har gått litt ut på dato.

At UKA-festivalen har gått ut på dato er det lite som tyder på. Før alt er sluppet er mange av de største arrangementene allerede utsolgt og engasjementet er stort, skal vi tro Bøckman. Hun sier at hun tror det er mange som kjenner på hvor fint det er å være en del av noe større enn seg selv.

– For mange av oss frivillige er starten av UKA den store milepælen, hvor det er avduking av navnet, promenadekonsert og konsert med 50 Cent dagen etter – som blir tidenes største UKA-arrangement.

– Jeg tror de første dagene der blir helt fantastiske.

LES OGSÅ: Se bildene: Dette skjedde på Festningen i helga

Powered by Labrador CMS