POPULÆR FEST: Det er igjen rift Oktoberfestbillettene. UKA lover å ta grep.

Flere har brutt retningslinjene for billettkjøp til Oktoberfest

Billettene til årets Oktoberfest ble utsolgt på to minutter. Nå vil flere av kjøpene heves grunnet brudd på retningslinjene.

Publisert

Oktoberfest er alltid blant arrangementene det er størst konkurranse om å få billetter til under UKA. I år ble billettene utsolgt kun to minutter etter at de ble sluppet. Etter en rutinemessig gjennomgang av kjøpene, viste det seg at et begrenset antall personer hadde kjøpt billetter på uærlig vis.

– Vi har veldig dyktige folk som har ansvar for billettsystemet. De fant ut at et begrenset antall personer hadde kjøpt billetter ved hjelp av automatisk utfylling, forteller Ella Johanne Devold, pressesjef i UKA-23.

LES OGSÅ: Festivalprogrammet for UKA-23

Nytt salg på fredag

Automatisk utfylling, også kalt skripting, er automatisert utfylling av kjøpsskjema utover det som følger med nettleseren som standard.

«Bots»

Bot (av robot) er slang for en programvareagent. En bot er programmert til å utføre en spesifikk oppgave automatisk, det vil si regelmessig og på egen hånd, uten hjelp fra mennesker. Wikipedia

– Det er altså ikke at nettleseren fyller ut e-postadressen automatisk, for eksempel. Det er at man har laget systemer som gjør kjøpene for en, sier Devold.

– Blir det det samme som å bruke såkalte «bots»?

– Ja, det kan man si.

I henhold til salgsbetingelsene, forbeholder UKA seg retten til å heve kjøp ved mistanke om forsøk på å undergrave den ordinære kjøpsprosessen. Det vil nå skje med de gjeldende billettene.

– Vi kommer til å refundere beløpene det er snakk om, og legge billettene for salg på nytt fredag 15. september, klokken 10, på UKA sine nettsider, sier Devold.

– Kan ikke garantere at vi har avdekket alt

Hun forteller videre at UKA ønsker å sette et eksempel ved å gi konsekvenser for dem som bryter salgsbetingelsene. De som har brutt retningslinjene vil likevel ha muligheten til å kjøpe billetter på nytt.

JOBBER AKTIVT: Devold og resten av de frivillige i UKA jobber for at billettmarkedet skal være rettferdig.

– Salgsbetingelsene sier at vi ikke har lov til å utestenge noen fra salget, så alle vil ha tilgang til billettene som legges ut på fredag.

I tillegg til Oktoberfest, er silent disco og storsalskonsertene blant arrangementene der billettene blir utsolgt svært fort. Her er det ikke avdekket bruk av automatisk utfylling, ifølge Devold.

– Vi kan dessverre ikke garantere at vi har avdekket alt, verken på Oktoberfest eller de andre arrangementene.

Likevel forteller pressesjefen at UKA jobber kontinuerlig med å skape et rettferdig billettmarked.

– Vi jobber aktivt for å utarbeide systemer som gjør at vi kan ta de som jukser i disse prosessene, sier hun.

Powered by Labrador CMS