FORNØYD: Velferdstingets leder Kenneth Stange liker fokuset på psykososial helse:

Velferdstinget øker semesteravgiften for studenter

Semesteravgiften øker fra 592 til 600 kroner for å forbedre Sits psykososiale helsetjenestetilbud.

Publisert Sist oppdatert

Økningen ble vedtatt under Velferdstinget sitt møte 2. mars. Den skal i hovedsak gå til å øke stillingsprosenter for ansatte i Sit, både i Gjøvik og Ålesund. Det har lenge vært stor forskjell på tilbudene i de ulike byene. Lederen for Velferdstinget, Kenneth Stange, forteller at langtidsmålet er å få fulltidsstillinger begge steder. Per nå er planen å øke stillingen i Gjøvik fra 20% til 80%, og i Ålesund fra 20% til 60%.

– Det er utrolig viktig at studenter i alle byene skal ha et tilbud av like god kvalitet, forteller Stange.

LES OGSÅ: - Unngå reiser til og fra områder med mye smitte

Lang ventetid på Sits nettside

Pengene skal også gå til å styrke de digitale samtaletilbudene for studentene, og til et nytt digitaliseringsprosjekt som skal fornye systemet. Stange mener dette burde vært sett på tidligere.

– Sit bruker en veldig gammel nettside. Det nye digitaliseringsprosjektet vil bidra til å sikre bedre og mer effektiv informasjonsdeling.

Sit tilbyr nå en registreringssamtale hvor ventetiden ligger på 5-6 uker, men studenter har opplevd at de må vente flere måneder i kø før neste samtale. Stange er pessimistisk når det gjelder å få kortet ned ventetiden.

– Køene er hovedproblemet og jeg tror nok dessverre vi ikke blir kvitt dem, selv med en økning i semesteravgiften.

LES OGSÅ: Studenter kan reise hjem om de ikke er etablert i byen

Effektivisering av stemmesystemet

På møtet ble det også vedtatt at Velferdstinget skal støtte Organisasjonskollegiet med 400 000 kroner til et nytt stemmesystem. Målet med stemmesystemet er å styrke effektiviteten til studentorganisasjoner. Stange forteller at dette vil spare frivillige organisasjoner for å måtte bruke de nåværende stemmesystemene, som er tidkrevende. Prosjektet har flere faser, men planen er at alt skal være klart i løpet av neste semester.

– Dette er jo et IT-prosjekt, så vi må nok ta timingen med en liten klype salt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS