STENGT: Siste dag på huset blir fredag 6. november.

Studentersamfundet stenger dørene for semesteret

Avgjørelsen blir tatt for å hindre videre smittespredning samt redusere belastningen på de frivillige.

Publisert Sist oppdatert

Studentersamfundet stenger dørene for semesteret fra og med fredag 6. november, avgjørelsen ble tatt for å bistå i arbeidet med smittespredning og for å redusere belastningen på de frivillige på Huset, skriver leder ved Studentersamfundet Karen Mjør i en pressemelding torsdag kveld.

– Dette er tung avgjørelse å ta. Som Trondheimstudentenes naturlige samlingssted både i og utenfor pandemi har det vært veldig viktig for oss å skape et sosialt tilbud for alle, spesielt i en periode hvor behovet for en sosial arena på mange måter har vært større enn noen gang, skriver Mjør.

Avgjørelsen om å stenge Samfundet et par uker før planlagt denne høsten kommer samme dag som ni personer ved NTNU fikk påvist covid-19.

Les også: Kommunen tilrår bruk av munnbind på bussen.

Andre gang siden krigen

Samfundet opplyser at de er svært fornøyde med hvordan driften har foregått dette semesteret, både med tanke på tilbudet som har blitt gitt samt hvordan smittevern har fungert på huset. Men slik situasjonen er nå, er smitterisikoen så stor at de ser på stenging som det mest forsvarlige alternativet.

Karen Mjør takker de frivillige på huset for sin innsats etter det som ble en annerledes høst.

– Vi vil si tusen hjertelig takk til våre frivillige som har gjort en formidabel innsats, på tross av et veldig vanskelig utgangspunkt. Det hadde aldri gått å holde åpent så lenge om det ikke var for de, sier hun.

Les også: Alle skoleeksamener ved NTNU gjøres om til hjemmeeksamener.

Dette blir andre gang siden krigen Samfundet må stenge dørene utenom de vanlige pausene i jul- og sommerferiene eller på grunn av ombygging. Første gang var i mars.

Men akkurat som i vår, ser Samfundetlederen fram til å åpne dørene igjen ved et nytt semester.

– Vi ser fram til å igjen kunne åpne dørene, og lover at vi skal fortsette å være det naturlige samlingsstedet for Trondheimsstudenter slik vi har vært gjennom generasjoner, avslutter Mjør.

Powered by Labrador CMS