MÅ TA VARE PÅ REDDE STUDENTER: De to siste årene har vært preget av frykt og usikkerhet. Kenneth Klungland Stange sier det er viktig å ta vare på de som trenger det. Foto:

Nyvalgt i Sit-styret: - Viktig å ta vare på de berørt av krigen i Ukraina

Fredag valgte Velferdstinget inn to nye studentrepresentanter for styret i Sit.

Publisert

Styret i Studentskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) består av åtte representanter, hvorav fire er studenter valgt inn av Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Fredag 4. mars ble det holdt valg i Bystyresalen i Trondheim. Av fire kandidater ble Monja Lien Jacobsen og Kenneth Klungland Stange valgt inn som studentrepresentanter for de to neste årene.

Vil styrke studentfrivilligheten

– Jeg var kjempenervøs under valget. Det var utrolig dyktige motkandidater og utfordrende spørsmål. Men det setter jeg pris på. En plass i Sit-styret er en viktig rolle man må ta på alvor, så det er viktig med gode kandidater, forteller Jacobsen.

Jacobsen sitter nå som leder i NTNUI, og har også erfaring som styremedlem i samme organisasjon. Nå gleder hun seg til å ta på seg oppdraget som styrerepresentant i Sit, og å få mulighet til å bedre studentenes hverdag.

– Det er et viktig arbeid, spesielt etter pandemien. Shot-undersøkelsen i fjor ga grunn til bekymring, og jeg er redd for at det samme gjelder årets undersøkelse. Det er viktig at man setter inn støtet for å bedre studentenes psykiske og fysiske helse, og det er her Sit har et ansvar, sier Jacobsen.

LES OGSÅ: Ekteskap, utroskap og flørting – linjeforeningsdramaet du ikke visste fantes.

Hun tror nøkkelen til å bedre studentenes psykiske helse i stor grad ligger i studentfrivilligheten.

– Det handler nok mye om å finne en tilhørighet, og her vet vi at studentfrivilligheten spiller en stor rolle. Det er derfor viktig at Sit fortsetter det gode samarbeidet med de frivillige organisasjonene.

ANSVAR FOR PSYKISK HELSE: Monja Lien Jacobsen mener Sit har et viktig ansvar for studentenes fysiske og psykiske helse.

Vil synliggjøre Sit

Stange har erfaring som både leder og politisk nestleder i Velferdstinget. Han forteller at å søke styreverv i Sit var et naturlig steg videre.

– Jeg har fått sansen for velferdspolitikk, nå ser jeg fram til å arbeide på et større plan for studentene, sier Stange.

Han er spent på arbeidet i Sit, og selv om det er administrasjonen som tar saker opp til styret, er det områder Stange spesielt ønsker å arbeide med.

– Vi har lenge vært i en periode med mye frykt og usikkerhet. Selv om pandemien forhåpentligvis er over, er det mange studenter som ikke har opplevd en annen studiehverdag.

Stange trekker også fram krigen i Ukraina.

– Det er mange som blir berørt av krigen, kanskje spesielt utvekslingsstudenter fra Ukraina og Russland, men også mange andre. Det er viktig at vi tar ekstra vare på dem, sier han.

Han tror det er viktig å vise hva Sit har å tilby.

– Sit er kanskje ikke synlig nok, så det er viktig at man gjør studenter bevisste på at Sit er der og hvilke tilbud man kan få, sier Stange.

Stange er enig med Jacobsen om at valget var hardt.

– Det var utrolig gode kandidater, og et reelt valg. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på arbeidet, og jeg ser fram til å arbeide med mange fine mennesker, avslutter Stange.

LES OGSÅ: Markering til støtte for Ukraina samlet hele Trondheim.

Godt samarbeid

Sofie Carlsen Bergstrøm har vært styreleder i Sit fra 2020. Hun forteller at Sit i sin tid ble grunnlagt av studentene på Studentersamfundet.

– Sit har etter hvert fått ansatte som ikke er studenter, men de arbeider for studentvelferden og det er viktig at tyngden ligger hos studentene. Både styreleder og nestleder i Sit er studenter, og det er viktig for legitimiteten, sier Bergstrøm.

AVTROPPENDE LEDER: Sofie Carlsen Bergstrøm sier det er viktig at Sit tar avgjørelser på studentenes premisser. Foto: Øystein Eugene Hermstad.

Bergstrøm forteller at hun har opplevd godt samarbeid mellom Velferdstinget og Sit-styret de siste to årene. Hun forteller at Velferdstinget er Sits naturlige samarbeidspartnere, som samarbeider om alt fra ansatte i Sit til vedtak i Sit-styret.

Bergstrøm understreker at det er viktig med sterke kandidater til Sit-styret.

– Vi leker ikke styre. Sit er et stort konsern, så arbeidet er ikke for alle. Det er viktig med dyktige kandidater som kan oppfylle Sits samfunnsoppdrag, sier hun.

Powered by Labrador CMS