Hvor ble det av framtida vår?

Noen må begynne å ta ansvar for tida etter pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er lei av å lese om korona. Ifølge media og politikerne er det visst bare pandemien som har nyhetsverdi for tiden. Det må da være noe annet vi kan snakke om? Mange mener at Norge ikke var klar for å møte en pandemi, men er vi klare for tida som kommer etterpå? Misforstå meg rett, vi skal ikke slutte å bry oss om korona. For guds skyld, hold avstand, bruk munnbind og vask hendene! Men er det ikke på tide at vi begynner å tenke litt på framtida igjen?

LES OGSÅ: Finansiering av Samfundets nybygg er snart i boks

I Under Duskens forrige magasin skrev redaktør Åsmund Hunderi Stemland om hvordan media har blitt tatt over av vaksinehysteri og koronatiltak. Kanskje har pandemien gjort det mer utfordrende å mene noe som ikke har med korona å gjøre? Det er vanskelig å trenge gjennom diskusjonen om én eller to meter, om det skal være påbud om munnbind eller ikke, eller om restauranter skal få lov til å skjenke etter klokken 22. Da jeg gikk på videregående lærte jeg at «media bestemmer ikke hva vi skal mene, men hva vi skal mene noe om». Vi må slutte å la media bestemme at vi bare skal tenke på pandemien. Nå må vi begynne å mene noe om noe annet igjen.

Fikk du med deg? Resultatet fra NTNU-valget ikke klart enda

Jeg tror det er på tide at vi unge igjen «stepper up gamet», for det er tross alt vi som skal styre landet videre. Er det hardt å melde at generasjonene over oss ikke gjør nok? Kanskje. Er det urimelig å påstå? Det synes ikke jeg. Hvis ingen andre tar ansvar for oss, må vi gjøre det selv. Vi må finne fram vår indre Greta Thunberg, vår indre «fighter». Ikke bare for klimaet, men vi må kjempe mot fattigdom, diskriminering, krig og urettferdighet. Vi må ta ansvar før høstens valg. Skrike, rope og brøle! Skrive leserinnlegg, kanskje sende en e-post til Erna? Jeg vet ikke. Det jeg vet, er at vi ikke skal finne oss i at regjeringa, media og foreldregenerasjonen har sluttet å bry seg om framtida vår.

LES OGSÅ: NTNU-student skal ha blitt overfalt på åpen gate – saken ble henlagt

Kjære studenter, dette er en utfordring til dere, til oss. Vi må tørre å begi oss ut på de vanskelige diskusjonene igjen, ikke bare gjemme oss bak nyheter om virus og pandemi. Vi må igjen lage debatt om ting som opptar oss og utfordre samfunnet. Jeg vil ikke at vi skal stå her den dagen pandemien endelig er over, og tenke «shit, vi var ikke forberedt på en tid etter pandemien».

Studentnyheter fra UD:

Hundre studenter i karantene etter arrangement

Storsalen sa ja til Reitan

Powered by Labrador CMS