ENSOMME STUDENTER: Sit åpner en telefon der studenter kan prate med noen om den spesielle studiesituasjonen denne høsten.
ENSOMME STUDENTER: Sit åpner en telefon der studenter kan prate med noen om den spesielle studiesituasjonen denne høsten.

Sit lanserer grubletelefon

Nå kan studenter snakke med rådgivere over telefon dersom de har bekymringer rundt korona.

Publisert Sist oppdatert

– Forrige uke startet Sit opp en hjelpetelefon kalt grubletelefonen der studenter kan prate med noen om korona, skriver NTNU på sin nyhetsside. Grubletelefonen skal være et lavterskeltilbud som supplerer samskipnadens øvrige psykososiale tilbud.

I en rapport publisert i april gjennomført av Tnanalyse på vegne av Sit, kommer det fram at tre av fire studenter mener livet har blitt mer krevende etter at koronapandemien nådde Norge.

– Vi har fått inn telefoner hvor studenter uttrykker bekymring for hvor lenge denne situasjonen skal vare. Noen ringer også inn fordi de er engstelige for å smitte andre eller bli syke, sier avdelingsleder i Sit Råd, Marianne Karlsen.

Dette er ikke en telefon du ringer dersom du lurer på hvor du kan teste deg eller om du har symptomer, da har Trondheim kommune allerede et telefontilbud som dekker denne type spørsmål. Grubletelefonen er snarere et tilbud der man kan prate om alt rundt korona, for eksempel ensomhet.

– Mange sitter nå mye hjemme alene på grunn av korona og det er mye digital undervisning. Mange merker frafallet av de små hverdagstingene, som det å gå og kjøpe seg en kaffe sammen etter forelesning, forteller hun.

Karlsen forteller at mange uttrykker at det hjelper å bare få snakket høyt om det.

LES OGSÅ: Mener rektor skapte falske forventninger rundt digital undervisning.

Et prøveprosjekt

– Vi startet telefonlinjen etter ønske fra NTNU, da de hadde fått mange henvendelser fra studenter som var bekymret for korona og følgene av pandemien, sier Karlsen.

Telefonlinjen åpnet først i vår og ble gjenåpnet igjen forrige uke. På åpningsdagen ringte tre-fire studenter, men etter det har det vært få telefoner.

– Det tar en stund før studentene oppdager tilbudet, tror Karlsen.

Hun understreker at det er et prøvetilbud og at Sit må se an hvor stor interessen for grubletelefonen blir.

Telefonnummeret til Sits grubletelefon er 485 04 650 og er åpen hver ukedag mellom klokka 10:00 og 12:00.

– Ikke en helsetelefon

Grubletelefonen er et samtale- og rådgivningstilbud, og rådgiverne er ikke ment å skulle svare på medisinske spørsmål.

– Grubletelefonen skal ikke oppfattes som en helsetelefon. Kommunen har et godt telefontilbud for smittetesting, sier Karlsen.

Koronatelefonen til Trondheim kommune er 905 09 052 og er åpen mellom 09:00 og 18:00 i hverdagene og mellom 11:00 og 18:00 i helgene. Mer informasjon kan du finne her.

Powered by Labrador CMS