SKUFFET: Leder for Studentlekene Johanna Sofie Slinde er skuffet over at lekene måtte avlyses

Studentlekene 2021 er avlyst

Studentlekene vil ikke bli arrangert i Trondheim før 2023.

Publisert Sist oppdatert

Studentlekene 2021 skulle gått av stabelen 24–28. februar, men måtte avlyses på grunn av den nåværende smittesituasjonen, skriver arrangøren i et Facebook-innlegg.

Studentlekene har blitt arrangert hvert år siden 2010, og senest i november fortalte leder for Studentlekene Johanna Sofie Slinde at de så for seg å gjennomføre arrangementet på en trygg og forsvarlig måte.

– Det er spesielt viktig nå å ha noe å se fram til, og idrett er jo bra for både fysisk og psykisk helse. Samholdet som blir skapt i Studentlekene er veldig viktig, og vi jobber kontinuerlig med å gjøre det til et tryggest mulig arrangement, fortalte Slinde Under Dusken den gangen.

LES OGSÅ: Studentlekene har høye forventninger til neste års leker

Slinde skriver i en e-post til Under Dusken torsdags kveld at avgjørelsen er tatt etter kontinuerlig kommunikasjon rundt smittesituasjonen med NTNUs beredsskapsgruppe. Hun forteller videre at Studentlekene har hatt kommunikasjon med Trondheim kommune helt siden pandemien brøt ut, og at de har hatt løpende vurdering for at lekene skal gjennomføres på en ansvarlig måte.

– Rett før jul hadde vi et møte med NTNU Beredskap som kom med en klar oppfordring om å avlyse eller utsette, på bakgrunn av smittesituasjonen. Både kommunen og NTNU setter stor pris på at vi ønsker å opprettholde studentaktiviteten, men setter helse og sikkerhet for sine studenter og innbyggere først.

Den endelige avgjørelsen om å avlyse ble tatt av styret til Studentlekene, og vedtatt av Norges studentidrettsforbund, som er ansvarlig for å tildele lekene til idrettslag tilknyttet universiteter og høyskoler.

– Vi har hele tiden ønsket å planlegge for at arrangementet skulle avholdes slik som planlagt. På denne måten hadde vi vært klare med et fantastisk idrettsarrangement dersom smittebølgen skulle snu. Slik ble det dessverre ikke, skriver Slinde.

LES OGSÅ: ISFiT 2021 blir heldigital

Økonomisk stålkontroll

Pandemien har gitt økonomisk problemer for flere arrangører og organisasjoner det siste året. Studentlekene hadde derimot planlagt for en eventuell avlysning og risikerer ikke økonomiske tap etter avlysningen.

– Vi har hele tiden jobbet for å ikke inngå kontrakter som kunne skapt stor økonomisk usikkerhet. Å måtte avlyse på grunn av smittesituasjonen har vært et scenario vi måtte forberede oss på, og dermed også inkludere i alle kontrakter som har blitt inngått, skriver Slinde.

LES OGSÅ: Samfundet avventer åpning, avhengig av statsstøtte om tiltakene vedvarer

Arbeidet er ikke forgjeves

Totalt har Studentlekene hatt 66 frivillige som har bidratt utallige timer for å få alt på plass innen 24. februar, og Slinde skriver at alt var så og si klart for åpningsdagen. Likevel presiserer Slinde at arbeidet ikke er forgjeves, men at det vil bli tatt med videre til neste arrangør.

– Vi har hatt fantastiske frivillige som har stått på og hatt troen på arrangementet, på tross av usikkerheten. Det står det respekt av, og jeg og resten av styret setter utrolig stor pris på all jobben som er lagt ned.

Slinde er skuffet over at lekene ikke ble noe av, men velger likevel å se positivt på framtiden.

– Selvfølgelig er det trist at vi aldri fikk sett all planleggingen i praksis, men vi tar med oss all erfaringen videre til neste arrangørkomité som til høsten igjen skal starte planleggingen av Studentlekene Trondheim 2023!

Powered by Labrador CMS