STUDENT, TEST DEG: Tirsdag starter den planlagte massetestingen av studenter i Trondheim.
STUDENT, TEST DEG: Tirsdag starter den planlagte massetestingen av studenter i Trondheim.

Massetestinga av studenter har begynt

35 000 hurtigtester blir nå sendt ut til campus. Fra og med tirsdag begynner massetestinga av studenter.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med i dag starter utdelinga av hurtigtester rundt om på campus for studentene, det kommer fram i en melding fra NTNU på Innsida. Der meldes det også at det er tenkt å bruke rundt 350 dugnadstimer for å pakke ned og sende ut 35 000 hurtigtester som skal benyttes på campus.

Trondheim midt i et nytt utbrudd

Trondheim står midt i et smitteutbrudd hvor smittetilfellene i stor grad er tilknytta studentmiljøet. Tirsdag ble det meldt om 104 nye smittede, hvorav 63 personer er i aldersgruppa 18 til 23 år, det skriver Trondheim kommune i en pressemelding tirsdag formiddag. Over helga var tallet på nye smitta 359.

På grunn av at testkapasiteten er presset, har kommunen hjulpet til med å koordinere masstestinga av studentene. Det fortalte smittevernoverlege Elizabeth Kimbell til Under Dusken i forrige uke.

Da sa Kimbel at det var unødvendig mange som bestilte test, og gjentok reglene angående testing:

– Slik situasjonen er nå, er det svært få som skal sitte i karantene. Fullvaksinerte trenger ikke å sitte i karantene om de ikke har symptomer, og trenger ikke å teste seg. De med én dose, og som har ventet den tilmålte tiden, må levere en negativ test før de kommer ut av karantene, fortalte hun da.

LES OGSÅ: Beklager vaksinekritikk av studentene

Her kan du hente hurtigtest

Gløshaugen: Man kan finne hurtigtestene på Elektrobygget i A112 og ved Realfagsbygget. Der finner man de til venstre for den søndre inngangen med en egen inngang.

Dragvoll: Her finner man hurtigtestene i krysset mellom Akademika og trappa opp til kantina.

Øya: Gå opp i 2. etasje til studentsenteret, hvor stasjonen ligger like ved.

Akkrinn: Her er det mulig å hente ved hovedinngangen.

Tunga: Stasjonen finner man i 1. etasje, mellom trappa og Sit-kantina.

I meldingen på Innsida skrives det også at teststasjonene vil være åpne fra klokka 12 tirsdag, men fra og med onsdag vil man kunne hente hurtigtestsett mellom klokka 8 og 16. Stasjonene er tenkt åpne resten av uka og hele neste uke. Svaret på testen er klare etter omtrent et kvarter.

Egen teststasjon for de med symptomer

Det vil også være en egen teststasjon ved Akkrinn for studenter med koronasymptomer. Denne er satt opp for at de som er syke ikke skal smitte andre friske studenter. Den ligger på baksida av Akkrinn, mot vitenskapsmuseet, og er åpen klokka 10 til klokka 14 hver dag.

Spyttest til byens befolkning

I en pressemelding tirsdag formiddag skriver Trondheim kommune at PCR-tester skal deles ut til byens befolkning. Enten det er for å komme ut av karantene, eller for å sjekke symptomer. Da er det boder som skal komme opp på Leangen og i Munkegata i løpet av uka.

Powered by Labrador CMS