UKA beklager slåsskamp

En student ble brutalt slått ned med et ølglass under Oktoberfesten. UKA beklager, og fraråder UKA-09 å selge ølglass.

Publisert Sist oppdatert

UKA-07

Det var mellom 17.00 og 17.30 på mandag at en deltager på UKAs Oktoberfest angrepet med en seidel av en ukjent gjerningsmann, og sendt på sykehuset.

Foto: Ståle Lind Storvik, Under DuskenFoto: Ståle Lind Storvik, Under Dusken- Det er flere personer som har blitt slått ned med enliters ølseidler. Og dette dreier seg ikke om plastkrus, sa operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Pressesjef Jo Kristian Kvernland bekrefter nå hendelsene:

– Tre ble sendt til legevakta med mindre skader og ytterligere tre ble anbefalt å kontakte legevakta. En ble sendt med ambulanse med større skader, han er frisk og ved godt mot nå, sier han.

Skåret over sener i hånda

Venner av den skadede har lagt ut følgende melding på innsida til NTNU og Facebook:

«Glasset knuste og gjerningsmannen fortsatte å slå med det knuste glasset mens kammeraten vår lå på bakken og prøvde å dekke seg. Han fikk flere kutt i hodet, det ble skåret over sener i den ene hånda, og han mistet mellom 30 og 40 prosent av blodet i kroppen. Nå ligger han på sykehuset, og det går greit med han, men han kunne ha mistet livet den kvelden. Det skal ikke gå an å gjøre slik på et studentarrangement.»

Gjerningsvåpenet var et en-liters ølglass, av den typen arrangementet solgte inne på området. Dette er et glass mange tar med seg som souvernir fra Oktoberfesten.

– I inngangen ransakes samtlige deltakere for paraplyer, hårspray og lignende objekter som kan være farlige. Er ikke da salg av store ølglass noe paradoksalt?

– Vi har hatt evaluering i etterkant, og vi kommer ikke til å anbefale salg av ølglass for UKA-09. Det gjøres på mange festivaler overalt i Tyskland, så det er lovlig. Men vi vil ikke anbefale det, sier UKE-sjefen Skjølaas.

– God nok sikkerhet

UKE-sjefen er lei seg for det som har skjedd:

– Vi var i kontakt med politiet under hele arrangementet, og vi avblåste festen før det egentlig var ferdig. Vi er lei oss for det som skjedde, og er i kontakt med vedkommende, sier hun.

Forholdet er ifølge Skjølaas anmeldt til politiet.

– Vi er like interesserte i å finne ut hva som har skjedd, sier hun.

Foto: Ståle Lind Storvik, Under DuskenFoto: Ståle Lind Storvik, Under DuskenI etterkant mener Skjølaas at sikkerhetsforberedelsene gode nok. Hun forteller at det var 50 vakter på jobb, 8 betalte sikkerhetsvakter, 6 medinc (medisinsk hjelpepersonell) og en lege.

– Det var mer enn nok sikkerhet ved arrangementet i forhold til antall solgte billetter, sier hun, men er likevel overrasket over at en slik episode kunne finne sted.

Powered by Labrador CMS