To NTNU-ansatte hevder å sett Eikrem bruke Facebook-profil som postet rasistisk innhold

Stipendiater Anne Aasback og Malin Fævelen sier at de observerte Øyvind Eikrem bruke profilen under møter i fjor høst. Eikrem nekter fortsatt for koblingen.

Publisert

To stipendiater ved Institutt for sosialt arbeid står nå offentlig fram i Nidaros og sier at de har sett Øyvind Eirkrem bruke profilen som har gått under navnene «Einar Tambarskjelve», «Einar Tamburi» og «Dwayne Elizondo Camacho».

Under Dusken har tidligere omtalt Facebook-profilen som blant annet delte innhold fra nynazistisk gruppe, skrev at en asylsøker «kunne jobbe i bomullsåkeren» med motivasjon fra en slavedriver og omtalte tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande som «svinemærra».

Det var Filter Nyheter som koblet denne profilen til førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved institutt for sosialt arbeid ved NTNU. Forrige måned ble Filter Nyheter felt i PFU, etter utvalget konkluderte med at Filter var for skråsikre i sin konklusjon om at Eikrem sto bak. Dette hadde delvis bakgrunn i at avisen kun benyttet anonyme kilder.

LES OGSÅ: To nye smittede studenter tirsdag.

Meldte fra uten at noe skjedde

Ifølge stipendiatene Anne Aasback og Malin Fævelen som jobber ved samme institutt har de på ved to ulike anledninger sett Eikrem bruke profilen under et møte.

– Vi har begge vært øyenvitner til at han har vært innlogget på den omtalte profilen, på jobb. Det skjedde ved to anledninger i fjor høst, da vi satt bak ham på møter, sier Anne Aasback til Nidaros.

De sier at de først reagerte på det de omtaler som nettrolling og sier at det først var senere, etter å sjekket Facebook-kontoen igjen at de skjønte alvoret. De sier at flere ansatte ved NTNU har vært venner med profilen og at Eikrem har brukt den til å kommunisere med kollegaer. De understreker at det ikke trenger å bety at de har vært kjent med alt innholdet.

LES OGSÅ: Kommunen tilrår bruk av munnbind på bussen

Har vært redde for ekstremt miljø

Stipendiatene sier til Nidaros at de meldte fra til sin instituttleder før jul uten at det fikk synlige konsekvenser. Aasback og Fævelen har snakket med advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig som gransker saken på vegne av NTNU. De sier at de nå velger å uttale seg fordi prosessen har tatt såpass lang tid. De nevner også at de har vært redde for miljøet profilen er knyttet til.

Eikrem på sin siden nekter fortsatt for å stå bak profilen.

– Saken er avsluttet med PFU-behandlingen. Jeg har ingen ytterligere kommentarer, ut over at jeg igjen avviser påstandene, sier han til Nidaros.

Powered by Labrador CMS