NYVALGT: Emilie Faarup Storvik og Roar Høiby Brakstad er de nye studentene i NTNU-styret.

Nye medlemmer til NTNU-styret er valgt

Det er valgt inn to nye studentmedlemmer til NTNU-styret

Publisert Sist oppdatert

Fredag 1. april ble resultatet fra årets studentvalg annonsert.

De to nye medlemmene er Emilie Faarup Storvik og Roar Høiby Brakstad.

I tillegg ble det valgt inn to varamedlemmer: Sander Elias Høyland og Hanna Drag Lysø.

– De nye styrerepresentantene har et utrolig spennende år foran seg, med store saker som campusprosjektet, ny utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet og finansiering i UH-sektoren. Vi gleder oss veldig til å se Emilie og Roar ta plassene sine rundt styrebordet, skriver sittende representant og valgstyreleder Jørgen Valseth i en pressemelding fredag formiddag.

LES OGSÅ: Disse stilte til NTNU-styret

– Jeg gleder meg

Emilie Faarup Storvik er 23 år og tar en mastergrad i Europastudier ved det humanistiske fakultet, hun ser fram til sin tid som studentrepresentant i NTNU-styret.

– Det har vært en fin og lærerik valgkamp med utrolig mange gode kandidater, og jeg er svært beæret over å ha fått tilliten av studentene til å sitte i NTNU-styret etter sommeren. Jeg gleder meg, skriver Storvik.

Storvik vil sikre studentenes plass i campussamlingen. Hun vil ha et framtidig campus med plass til alle studenter på NTNU, og et campus som tar vare på læringsmiljøet og studentvelferden til studentene

26 år gamle Roar Høiby Brakstad tar lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag ved fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap. Han uttrykker stor takknemlighet for tilliten.

– Det er en ære å få tillit til dette enorme vervet, spesielt med tanke på hvor enormt dyktige kandidater det har vært til årets valg. Nå gleder jeg meg egentlig bare til å begynne arbeidet skriver Brakstad.

Brakstad vil jobbe for studentenes psykiske helse

Fortsatt lav valgoppslutning

Fra 28. til 31. mars kunne alle studenter ved NTNU stemme over hvem av de ti kandidatene som stilte til årets studentvalg.

I følge studentvalget sine nettsider er NTNU-styret institusjonens øverste organ, som har ansvar å sikre en faglig virksomhet med høy kvalitet, og at institusjonen drives effektivt med de lover, forskrifter og regler som gjelder.

I år var det 40 433 stemmeberettigede studenter på NTNU. Av disse var det 4312 som stemte i valget, noe som gir en oppslutning på 10,66 prosent. I fjor var oppslutningen på 9,60 prosent. I pressemeldingen skrives det at det ble nødvendig med kvotering for å oppfylle kravet om kjønnsbalanse blant varamedlemmene.

Sittende styrerepresentant Amalie Farestvedt skulle gjerne sett at valgoppslutningen var høyere.

– Det er dessverre vanskelig å nå ut til den store studentmassen på NTNU. Jeg tror det må strukturelle endringer til for å sikre høyere oppslutning i valget. Allikevel er jeg veldig stolt over at vi har fått høyeste valgoppslutning på fem år, skriver Farestvedt i pressemeldingen.

Vi gjør oppmerksom på at Roar Høiby Brakstad er sportsredaktør i Under Dusken.

Powered by Labrador CMS