Frivillighet er en av grunnene til at Trondheim kan tilby et veldig godt studentmiljø.

– Frivillighetskulturen må fortsette

Den 22. januar holdes det valg i Velferdstinget. Nestleder Hans Petter Kleppan mener at alle kan få mye ut av å delta i verv- og frivillighetskulturen.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget i Trondheim er satt sammen av 18 representanter fra Trondheims utdanningsinstitusjoner. På årets første møte den 22. januar skal det blant annet velges ni eksterne representanter til institusjonene Boligrådet, Studentidrettsrådet, Velferdsrådet og Kontrollkomiteen.

Kleppan mener at hvis man er litt interessert i å skaffe seg et verv er dette et fint sted å starte.

– Du blir mer klar over alt som beveger seg i Trondheim, samtidig som man gir tilbake til noen av de som jobber for at Trondheim fortsatt skal være den beste studentbyen i Norge. Man får mange erfaringer, mye kunnskap og et nettverk som kan bidra til at man utvider seg selv og sine ferdigheter. Det kan fort bli et springbrett til noe mer, hvis du finner noe interessant som du ønsker å jobbe mer med, sier han.

Studentskapt samhold

I Trondheim kan studenter engasjere seg i diverse frivillige aktiviteter, som drives av og for studentene. 48 prosent (SHoT2014) av studentene i Trondheim har en eller annen form for frivillig verv.

Kleppan mener den godt forankrede frivillighetskulturen gjør at Trondheim skiller seg fra de andre studentbyene, men at det stadig utfordres av deltidsarbeid og økt fokus på studiene.

– Det er studenter som sammen har skapt en kultur for frivillighet i Trondheim og sørget for at studentene har det så bra i dag. Det er en kultur som har tatt lang tid å bygge opp, og er nesten umulig å kopiere siden det ligger i denne studentbyens sjel. Nå er det dagens studenters tur til å ta i et tak for å sørge for at det fortsetter, sier han.

Powered by Labrador CMS