Valg i Sit konsernstyre

Studentkandidater fra Ålesund og Gjøvik får påkostet reise til Trondheim hvis de ønsker å stille til årets valg.

Publisert Sist oppdatert

Den 15. februar skal det velges to nye studentrepresentanter som skal sitte i Konsernstyret i Sit. Alle studenter som har betalt semesteravgift til Sit kan stille til valg.

Fakta

Sit Konsernstyre

  • Konsernstyret i Sit består av åtte personer, hvorav fire er studenter.
  • Studentrepresentantene velges av Velferdstinget for en periode på to år.
  • Konsernstyret har avgjørende myndighet i alle økonomiske spørsmål i Sit.
  • Styreleder har dobbeltstemme, og Lov om studentsamskipnader åpner for at styreleder bestemmes av studentene. Studentene har derfor flertall i styret.
Kilder:

www.sit.no/nyhet/valg-i-konsernstyret

www.velferdstinget.no/2016/valg-til-konsernstyret-i-sit-2/

Etter fusjonen gjelder dette også studenter fra NTNU i Gjøvik og Ålesund. Det faktum at valget gjennomføres i storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem, kan gjøre det vanskelig for studenter fra andre byer å delta.

Får dekket reise til Trondheim

Leder Maiken Vasset Størkersen i Velferdstinget sier at det skal være mulig å stille som kandidat uansett hvilket studiested under Sit man tilhører.

– Naturligvis ønsker vi at kandidater fra Ålesund og Gjøvik skal stille. Ved årets valg vil kandidater derfra bli påkostet reise av Sit, så vi oppfordrer dem til å ta kontakt med Velferdstinget allerede nå, sier hun.

Hun sier at årets valg vil bli gjennomført på vanlig vis i storsalen, og at det ikke er et krav å møte fysisk til valget.

– Det er også mulig å stille ved å sende inn en kandidatpresentasjon på forhånd. Men selvsagt er det mer positivt for kandidaten å ha mulighet til å møte i storsalen for å svare på spørsmål, sier Størkersen.

Hun sier at de også jobber med hvordan dette skal løses i framtidige valg.

– Om det blir snakk om å frakte kandidater opp til Trondheim, eller om vi går for en teknologisk løsning, gjenstår å se, sier hun.

Leder Knut Jørgen Vie i konsernstyret i Sit er også klar på at det må utformes en løsning som gjør det mulig å stille som studentkandidat, uansett studieby.

– Det er Velferdstinget som har detaljene rundt dette, men studentene selv skal i hvert fall ikke ta regninga, sier han.

– Ingen offisielle krav til forkunnskaper

Vie kan fortelle at det er konsernstyret som tar de overordnede, prinsipielle beslutningene for hva studentsamskipnaden skal foreta seg.

– Vi sørger for å opprettholde økonomiske regelverk, og for å ha forsvarlig drift av samskipnaden, sier han.

Vie er selv student, og sier at det er naturlig at studentene har ansvar for egen velferd, og for studentsamskipnadens virksomhet.

– Vi som er studenter vet jo best hva studentene trenger, sier han.

Han sier at de fleste kandidatene som stiller, er folk som har vært studenter et par år. Det er likevel ingen offisielle krav til forkunnskaper eller fagfelt for å bli studentrepresenant.

– Vi fyller på med den kunnskapen som trengs når det kommer til økonomi og slikt. Det viktigste er at representantene har de riktige verdiene i orden: At de forstår hva en samskipnad er, og at de har et ønske om å jobbe for studentenes velferd, sier Vie.

Powered by Labrador CMS