Band med DJ-jobb?

Det ble tilslutt greit med fart i publikum under Datarock.

Publisert Sist oppdatert

Datarock spilte på Forte fredag kveld på Pstereo. Det var et fullsatt publikum med en endeløs kø utenfor med folk som vil inn og se. Jeg mistenker at den både består av fans og folk som flykter fra regnet, men helt klart mest fans etter lydnivå og vibrasjoner i gulvet å dømme.

Les også: Gundelach kan takke bandet sitt for at marinen ikke ble utålmodig.

Bergensgruppa kommer i kjent stil, med joggedress og svære briller. De er gode på å få med publikum på både dans og koring, men uten at det tar helt fyr. Det skal vise seg at det vil ta en liten stund å varme opp publikummet ordentlig, og først halvveis kommer det første hoppende refrenget. Jeg hadde ønsket meg en mer gøyal energi fra starten av, men halvveis ut i settet ser vi potensialet i musikken. Denne blir best demonstrert under låtene «Fa-Fa-Fa» og «California». Slutten er akkurat sånn den burde være med stagedive, svette og ellevill dansing. Det får meg nesten til å glemme den første halvtimen.

Les også: Pstereomerch har fått nytt liv.

Settet går i ett uten pauser, utenom en hyllest til tidligere artister på Pstereo Kraftwerk og Rytmeklubben. Ellers skjer all prating over instrumentalen så ingen hører noen ting. Dette minnet mer om en klassisk DJ-jobb enn et band. Har gutta blitt litt for komfortable der oppe? Ønsker de ikke å gi mer av seg selv og la oss vite hvem de er bak svarte briller og joggedress? Det kan virke som målet deres hovedsakelig er å skape god stemning på gulvet fremfor en relasjon mellom gulv og scene. På en annen side er denne holdningen kanskje grunnen til at de spiller på nettopp Forte, så de er tilgitt.

Powered by Labrador CMS