Drit i været, jeg skal danse!

Morbo y Mambo må være den beste bookingen til Pstereo i år. Et hundretalls dansende publikummere i regnet tar ikke feil!

Publisert Sist oppdatert

Jeg var litt usikker på hva jeg kunne forvente av denne gjengen fra Argentina i forkant av konserten. Selv om deres blanding av rock, elektronica og psykedeliakunna funker bra på plate, var jeg usikker på hvordan det kom til å funke live. Men dæven steike jeg skulle aldri ha tvilt - disse gutta har kontroll!

Fra første tone får vi servert stålsolid groove-arbeid, og for frontmannen er det liten sak å holde koken i publikum. Jeg tror ikke jeg har sett et pstereopublikum dra ut dansefoten så tidlig for et relativt ukjent band før. Her er bandet i perfekt symbiose med tilskuerne og de får tilbake alt de gir fra seg av energi.

Les også: – Gundelach kan takke bandet sitt for at marinen ikke ble utålmodig

Jeg må ærlig innrømme at jeg var lite gira på enda en konsert i regnet. Heldigvis glemte jeg fort alle bekymringer da jeg ga meg hen til den ustoppelige grooven Morbo pumpet ut, og at regnet etterhvert hadde avtatt merket jeg ingenting av. Musikken var for bra til å tenke på været, og bandet hadde så god kontakt med publikum at vi ikke fikk en eneste sjanse til å se opp. Til og med lydmannen slengte seg på fra sidelinjen og hypet oss opp. Da groover det hardt.

Bandet takker publikum på tre forskjellige språk mellom låtene, og sier ikke stort mer. De lar musikken tale for seg, og det tror jeg alle satt pris på. Ikke alle snakker spansk og engelsk, men en god beat kan alle forstå seg på. For ikke å snakke om at den er lettere å danse til.

Publikum har talt, med dans og opprop. Morbo y Mambo var en utrolig bra booking fra Pstereo sin side. Hvor har de funnet dette bandet? Hvorfor har ikke jeg funnet dem før? Samme kan det være. Neste gang de er i Norge skal jeg se dem igjen. Det burde du også.

Powered by Labrador CMS