Fra Korma til Klæbu: dette er årets Pstereo-mat

Kortreiste råvarer, overraskende smaker og vegetarmat på alle kanter.

Tekst: Sondre A. Yggset, Maren Høgevold Busterud og Jarand Fredheim.

Pstereo holder løftet om en bærekraftig og miljøvennlig profil med et bredt utvalg av økologisk- og vegetarmat. I tillegg er mye av maten kortreist, og er generelt av høy kvalitet. Vi har testet ut noen av matbodene under årets festival.

Nachos til under hundre kroner - perfekt snacks ølpausen.

Taqueros

For snaue 150 kr får du burritos som dekker en hver craving.

Her får du mye mat for pengene! Vi fikk teste alt de hadde på menyen, to nachosretter og tre burritoer. Vi starter med nachosen:

Har du dårlig tid: Kjør Tikka-wrap!

Den ene er vegetarisk, den andre er med hvit fisk (ceviche, heter den i menyen). Sistnevnte er frisk og deilig. Den har en markant fiskesmak, men smakene er generelt milde. Løken og sitrussmaken sparker litt mer jo mer man spiser. Den vegetariske, derimot, imponerer ikke like mye, men kan forbedres ved å ta på salsa etter ønske (dette finner du på disken). Likevel er det ikke et fullstendig bomkjøp om du er glad i salsa og koriander!

Har du god tid anbefaler vi vegetartallerken fra Indian Tandoori.

De tre burritoene inneholder alle mye mer mat enn prisen skulle tilsi. Et vanlig problem på festival er jo nettopp at rettene er litt mindre enn vanlig, og man risikerer å ikke bli mett. Her, derimot, blir du mett, uansett om du foretrekker svinekjøtt, høne eller vegetar. Vegetaren, Jaca, er fylt med jackfruit, som har en konsistens helt lik pulled meat. Den største forskjellen mellom denne og de to andre er smaken på “kjøttet”, da høna og grisen har blitt mer marinert.

Pstereo stiller med egen hel-vegansk og studentpriset matbod.

Begge de to andre, Chilorio og Tinga, bærer preg av smaken på kjøttet. Kanskje litt vel mye når tilbehøret drukner litt i forhold. Tinga kan også oppfattes som litt fragmentert i smakene sine, selv om hønekjøttet smaker modent og godt. Av disse tre burritoene er det Chilorio som kommer best ut! Her drukner ikke tilbehøret lite mye, men støtter kjøttsmaken.

Falafelkompaniet - Mett og tilfredsstilt for 120 kroner.

Les også: Fruktøl er greia nå

Indian Tandoori

Videre fra Mexico tar vi veien til det indiske kjøkken, avdeling Trondheim. Her blir vi møtt av spennende lukter og en meny som vil tilfredsstille både vegane, vegetare og karnivore ganer.

Først ble vi servert en variert vegetartallerken, fylt med de rettene de fleste forbinder med indisk mat: Korma, Curry og Samosa. Alle tilpasset en vegetardiett.

Kormaen er en høydare i denne treenigheten. En kremet saus med tydelig preg av peanøtter og søtpotet bygger opp under relativt uinteressante grønnsaker, som sammen blir en deilig smaksopplevelse. Og selv om den er søtere enn de fleste desserter, er den samtidig behagelig mettende uten å bli kvalmende. Er du derimot mer interessert i sterkere krydret mat, er kikertcurryen heller intet dårlig alternativ. Den har dog noe mindre spennende smaksprofil enn kormaen, men dette er heller et pluss for kormaen enn et problem for curryen.

Har du derimot litt dårlig tid mellom baren og neste konsert, er kanskje en samosa det beste valget. Denne innbakte kikertbollen er en rask og smakfull snack som metter overraskende godt for 60 kroner stykket. Er du derimot litt mer sulten og på farten, kan deres geniale Chicken tikka-wrap temme dine gastronomiske lyster. Den blir kanskje litt tammere på grunn av mangelen på saus, men gjør opp for det ved å være meget festivalvennlig og fortsatt en svært god tikka masala.

Lysklæt

Festivalens eneste bod uten et vegetaralternativ, men gjør opp for det med økologisk og lokalprodusert kjøtt av høy kvalitet. Vi ble servert kalv- og angusburgerne deres, med relativt standariserte burgertoppinger og hjemmebakt brød. Her er det ikke tvil om at selve kjøttsmaken skal være i hovedfokus, og de saftige burgerene med sprø stekeskorpe gjør at nettopp kjøttet blir høydaren i disse burgerne. Prisen du betaler er kanskje ikke den mest studentvennlige, men smaksopplevelsen er absolutt verdt det. De takler også klimaproblematikken med kjøttproduksjonen på en fin måte og viser fram noe av det bedre norsk kjøttindustri har å by på.

Pstereo-mat

Pstereofestivalens helt egen matbod byr på vegetarretter i form av taco og hamburgere med soyabaserte kjøtterstatninger som kan lure selv den mest erfarne karnivore matmoms. Alle rettene er vegetarvennlige og koster litt over hundrelappen. De gjør seg godt som rask håndmat som du trygt kan spise stående. Tacoen er merkelig nok ikke servert som en wrap (en hver festivals optimale serveringsformat) til tross for at den kommer i en tortilla.

Bodens pulled burger glir lett og raskt ned med tilbehør av syltet rødløk og kremet coleslaw servert på et burgerbrød som kan minne om brioche. Som et mer balansert og lettere alternativ til de andre burgerne på festivalområdet står Pstereo-mat boden godt og byr på rask service med enkle retter.

Falaffel company: Til slutt får vi et evig eksempel på at “less is more” også gjelder på kjøkkenet. Falaffelkompaniet stiller kun med én rett på menyen, men for en rett det er! Innpakket i en tykk potetlompe fra Frosta får vi friske grønnsaker, smakfulle falafler, en spennende dressing av mint og dijon og en fermentert currypaste. Sammen skaper disse ingrediensene en velbalansert smaksbombe hvor ingen elementer blir for fremtredende, men heller en herlig harmoni mellom spicy, friskt og fyldig som avslutter vår matturné av Pstereo 2019 på best mulige måte.

Gode og mette vil vi derfor applaudere noen spesielt utvalgte retter i et særs godt kulinarisk utvalg.

Beste “bang for your buck”: Fallafelkompaniet

Største overraskelse: Pulled burger fra Pstereo-mat

Jarands favoritt: Curry fra Indian Tandoori

Sondres favoritt: Korma fra Indian Tandoori

Marens favoritt: Jaca Burrito fra Taqueros

Powered by Labrador CMS