Fra null til hundre på null komma niks

Ustoppelige girl in red åpnet Pstereolørdagen med et brak.

Publisert Sist oppdatert

I går spilte Marie Ulven, bedre kjent som girl in red, konsert i Nederland for et par tusen publikummere selv om klokka bare var tolv på formiddagen. Når hun åpner lørdagen på Pstereo klokka fire er det færre oppmøtte, og hun sier det best selv - nordmenn må steppe up gamet når det gjelder å komme tidlig på festival. Heldigvis kan verken mangel på tilskuere, tidlig spilletid eller friskt Trondheimsregn stoppe girl in red fra å levere førtifem forrykende minutter med musikk, politikk og en god dose humor.

Les også: Fyrverkeriet Lemaitre

«I'll die anyway», «I need to be alone» og «Summer depression» er ikke blant de mest oppløftende låttitlene, men Ulven og bandet leverer med overbevisende intensitet, og regnponchokledde publikummere strømmer heldigvis mot scenen etter hvert. girl in red ønsker dem velkommen og ber oss alle komme nærmere samtidig som hun minner oss på at global oppvarming er en krise, at vi må kaste søpla vår i riktig søplekasse, og at vi er en del av et større fellesskap. Praten går på inn- og utpust mellom låtene, og hun har virkelig en unik, naturlig evne til å skape kontakt med publikum.

På «Watch you sleep» får vi også en nydelig akustisk solo-opptreden før bandet entrer scenen til siste, eksplosive refreng. Så kulminerer det hele til begeistrede tilrop fra mengden da girl in red tar steget ned fra scenen og ut i publikum. Hun dedikerer refrenget på hiten «I wanna be your girlfriend» til en ihuga fan og danser seg inn i mengden, før hun takker for seg og spretter ut av syne.

Det så rimelig stusselig ut foran kanonscenen da vi møtte opp et par minutter før konsertstart, men med enorme mengder sjarm og spilleglede evner girl in red med band kunststykket å ikke bare trekke slitne trøndere ut i regnet klokka fire på ettermiddagen, men også å få dem til å danse og synge. Neste gang stjerna fra Horten kommer til Trondheim håper og forventer jeg at vi gjør som nederlenderne, og møter opp i tusentall.

Powered by Labrador CMS