Fruktøl er greia nå

Ølutvalget på Pstereo består av så mye mer enn bare Dahls pils. Øldorado gir deg alt du måtte ønske.

Tekst: Maren Høgevold Busterud, Sondre Aksnes Yggeseth

Til høyre for Veitascenen finner du Øldorado. Under Dusken var nysgjerrig på utvalget her, og har testet fem ulike øl. Dahls er jo mer eller mindre Trondheim på boks, men på tap viser det seg at Marinen har mer å tilby - enten om du er en ølkjenner, eller om du bare vil ha en pause fra komfortsonen.

Frisk: Aprikos/Fersken

Dette er en fin sommerøl på 4,7 prosent. Lett og fin å drikke, og på Øldorado fikk vi den servert iskald! Fruktøl er hipt, blir vi fortalt av ekspertene, men likevel blir ikke denne altfor lik en cider. Skal vi tro internett, så er dette en relativt ny øl. På Untappd har ølen ingen ratings, og kun ti check-ins. Her har du altså en unik mulighet til å kaste deg på en trend og likevel være tidlig ute med en nyhet! Enhver hipsters våte drøm.

Ramp Pale Ale

Dahls brygger selvsagt mye mer enn bare pils, og her er en favoritt blant dem. Bitter, ja, men fremdeles veldig lettdrikkelig. Fruktigheten fra humlen treffer godt i ganen, spesielt til å være en butikkøl med sine beskjedne 4,6 prosent. Den spesielle smaken kommer av amerikansk gjær og mosaic-humle. Ramp er en god parkøl, da den egner seg til kos, og serveres gjerne kald. I tillegg er den akkurat bitter nok til at man tar seg tid til å nyte den.

Fruit is the New Hops

Denne smaker som juice! En perfekt øl for deg som egentlig ikke liker det, men vil sprite opp det smale repertoaret av cider. For enkelte ølhunder blir nok denne i søteste laget, ettersom bringebærsmaken er veldig markant. Likevel er det jo nettopp dette som er trendy, og Monkey Brew tar sine kunder på alvor. Denne kan du også finne i butikk, om den gir mersmak etter Pstereo.

Darwin IPA

Monkey Brew følger med i tiden, men glemmer ikke den gode gamle IPAen. For å lage Darwin bruker de den ferskeste og beste humla de får tak i, så hver batch er unik. Bitterheten her er perfekt. Den drikkes sakte, og nytes desto mer. 6,5 prosent alkohol er også et kvalitetstegn på god IPA.

Bonsak Brown

Kanskje litt søt for enkelte, ettersom dette er en brown ale på kun fem prosent. For andre er det et flott sted å starte om man er nysgjerrig på noe mørkere. Klostergården Håndbryggeri har her funnet en fin blanding av malt med en undertone av honning. Sødmen kommer av en slags dobbel karamelliseringsprosess. Veldig malttung, men igjen, en fin intro til mørk øl.

Powered by Labrador CMS