Galskap fra start til slutt

Publikum fikk ukas treningsøkt under Kvelertak på Pstereo.

Publisert Sist oppdatert

Da Kvelertak inntok Pstereos største scene fredag kveld beviste de hvor bredt de når i Norges musikkmiljø. Her kunne man se folk i absolutt alle aldre, men gruppene var ikke nødvendigvis inndelt. 40 pluss, blant annet, sto både bak med fingrene i ørene og de deltok i piten. Det er forståelig, for å ikke la seg rive med av Kvelertak skal godt gjøres.

Les også: Hjemmekoselig med hester

Metallbandet byttet tidligere i år vokalist da Ivar Nikolaisen overtok jobben til Erlend Hjeltvik. Bandet har nok ikke tapt noe i denne overgangen, for showet er fortsatt helt ekstremt! Pyro, galskap og metall er tre stikkord som oppsummerer. Nikolaisen på scenen er noe av det villeste dette landet har å tilby: Han løper frem og tilbake, slenger mikrofonen rundt såpass at det overrasker meg at den funket konserten ut. I tillegg bruker han omtrent like mye tid ute blant publikum som oppe på scenen. Resten av bandet så mer ut som tidenes guttegjeng som koste seg på jam - bortsett fra at musikken var langt bedre.

Publikummet ved scenen kan nok sjekke av for ukas treningsøkt, for mosherne her var rabiate hele den lille timen bandet spilte. «Åpenbaring» og «Bruane Brenn» sørget for å sette stemningen på starten, og de holdt det gående i lang tid. Det så et lite øyeblikk ut som de faktisk ble slitne, men så kom avslutningslåta «Kvelertak». Da kunne like godt showet startet på nytt med den gjenvunnede energien.

Jeg tror vi kan slå fast at Kvelertak er et av Norges absolutt feteste liveband. Kanskje også Pstereos.

Powered by Labrador CMS