Gir faen med humor

Få gjør doom like morsomt som Thulsa Doom

Publisert Sist oppdatert

Thulsa Doom spilte som norsk stonerband nummer to på Pstereo fredag kveld, etter Bokassa dagen før. Etter å ha gått stilfullt på scenen til en introlåt så kjører de rett på med tung, tung bass. Mange i publikum møtte opp sent til timen, men strømmer inn fra alle kanter de første minuttene. Kjernen er helt tydelig ikke Pstereos kjernepublikum. Her er alderen hevet betraktelig, men det trenger ikke være en dårlig ting.

Det er et voldsomt lysshow og høyttalerne spyr ut gitarriff og trommesoloer. Alt er tilrettelagt for en fantastisk kveld for en som setter pris på rock, både i accessoirer til sceneshowet og i holdningen til bandet. Her er folk med selvironi som shower mellom låter, og som gir faen med humor. Er det for mye prat? Kanskje, men alt dras i havn ved neste låt på en svært elegant måte og småpraten viser seg å ha en tematisk sammenheng med låta. Det kan være et innøvd manus, men det merkes på ingen måte.

Les også: – Morbo y Mambo må være den beste bookingen til Pstereo i år.

Vokalist Jacob Krogvold aka Papa Doom har en dritkul karisma på scenen og står sjeldent stille eller mer enn en halvmeter fra scenekanten, om han i det hele tatt står på scenen. Likevel er det umulig å kun ha fokus på han når alle i bandet er stjerner. Hver enkelt får god plass på scenen, og energien som strømmer ut er deilig og mørk. Ikke ett eneste sekund er kjedelig. Alle er med, unge og gamle. Alle elsker doom!

Powered by Labrador CMS