Helt okei fra Onkel

OnklP, minus Jaa9 og fjerne slektninger, pluss et par korister og noen hits, er lik en helt middels opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

En aldri så liten legende innen norsk hiphop gjester Trondheim og Pstereo i kveld, og når DJ-en spør om vi er klare for OnklP er det liten tvil om at publikum har visse forventninger til Opplands store sønn. Denne gang er det ingen Jaa9 og ingen fjerne slektninger å spore, bare selveste OnklP med DJ og et par korister. Med de snart femten år gamle «Se og Hør» og «Jassågitt» innleder rapperen showet, og annonserer at han er veldig glad for å være i Trondheim. Dette faktum kan man også plukke opp gjennom å følge med på hvordan han konsekvent bytter ut nærmest alle stedsnavn i låtene sine med «Trondheim» i løpet av konserten.

Les også: Fra Korma til Klæbu: dette er årets Pstereo-mat.

Etter throwback-introen er det klart for litt mer moderne saker, og et «Bængshot»-cover tas selvfølgelig godt imot av publikum. Vi får presentert en rekke nye singler, som alle befinner seg en plass midt på treet. Koristene blir dessverre et gjennomgående irritasjonsmoment trass sin dyktighet, ettersom de tar vel så mye plass i lydbildet som Onkelen selv, og ikke alltid passer like godt inn i miksen.

Stemningen løftes da Pant fra Herreløse spretter inn i rød joggedress, og vi får høre «Noia». Det ferske Morgan Sulele-samarbeidet «Helt Ærlig», derimot, kunne jeg veldig fint klart meg uten. «Glir Forbi» og «Styggen på Ryggen» skaper så klart god stemning og taktfast klapping fra publikum. Jeg tviler ikke på at mange koste seg på OnklP-konsert under Pstereo, men for undertegnede ble dette bare en helt gjennomsnittlig konsertopplevelse.

Powered by Labrador CMS