Søte og sprudlende fristelser mellom tappekranene

Lei av øl på festival? Pstereo har mer å by på.

Tekst: Lisa Bye & Maren Høgevold Busterud

Om du ønsker en pust i bakken kan både vin og en drink være en fin erstatning for ølen. Ved vinbaren på Pstereo finnes det gode sittefasiliteter, mens cocktailbaren står strategisk plassert midt mellom Kanon- og Elvescenen, ikke langt fra setene i bakken ved sistnevnte.

Vinbar

Gå gjennom handlegata, ta til venstre, og du vil finne vinbaren på Pstereo. Her har du utsikt over både Elvescenen og Kanonscenen og et bredt utvalg av god vin. Vi tok på oss oppdraget å smake på et lite utvalg av dem.

Naked on Roller Skates er en rødvin med lite tannin, så her er det lite fare for migrene. Etiketten er et blikkfang i seg selv og lakrissmaken i vinen virker også original for en nybegynner. En av våre smakere har dårlige erfaringer med rødvin på grunn av nettopp garvestoff, men blir positivt overrasket over denne. I plastkopp, derimot, smaker den mer som rød saft. Vi får også smake litt på Cabutto Barbera D’alba som en kontrast og finner ut at Naked on Roller Skates er veldig lettdrikkelig til å være rødvin.

Vi får også smake på den svenske rosévinen En Liter Råsa som er en fruktfest for smaksløkene. Denne falt virkelig i smak hos alle testsmakerne, og er definitivt en vin kunne tatt med oss på både vors og for en god middag.

Calles Riesling er også å finne på vinmenyen på årets Pstereofestival. Vi får smake forskjellen av hvitvinen på glass og i et standard plastkrus, noe som smakte overraskende ulikt. Rieslingen i et plastkrus er definitivt noe som gir assosiasjoner til vors i fadderuka, mens det i et glass ble en hakket mer høykulturell opplevelse.

Montelvini Prosecco er en god Prosecco. For den som lurer er prosecco nesten det samme som champagne, cava og cremant. Forskjellen er hovedsakelig hvor det lages. Prosecco er da fra Italia. Akkurat denne var vanskelig å drikke som en ekte vinkjenner, hvor du må ha litt luft i munnen før du svelger, på grunn av alle boblene.

Mikropolis Cocktails

Mikropolis er et dansk selskap som serverte blant annet på Roskilde tidligere i sommer. På menyen har de fire velutvalgte drinker, alle laget med Mikropolis sin egen sprit.

Mojitoen er søt og frisk. Mintsmaken er tydelig og den er heldigvis ikke like bitter som mojito ofte blir. Likevel, hvor store overraskelser kan en mojito by på? Et trygt valg for deg som ønsker en frisk cocktail, men vil holde deg til det trygge og gode. I gjennomsnitt får denne 7,3 av 10.

Rhubarb Crush vekker minner til Roskilde, for de som var der, og scorer dermed litt ekstra på nostalgi. Den er søt, men frisk, da den hovedsakelig smaker rabarbra og vanilje. Likevel er den ikke kvalmende og smaker mindre stramt av sprit enn det mojitoen gjør. Gjennomsnittlig score blir 8,3 av 10.

Tropical Dreaming minner om tropisk nektar fra butikken. Utseende kan lure deg, for den ser veldig tynn og juice-aktig. Når den treffer tungen føler den derimot tykkere og mer mettende. I koppen ligger en liten ananasbit, som en forfriskende dessert når væsken treffer blodet. Vår gjennomsnittlige score til denne blir 7,3 av 10.

En deilig overraskelse var drinken som Mikropolis har kalt White Russian, men som i stedet for kaffelikør inneholder en god dose iskaffe, i tillegg til vodka. For en kaffeelsker er dette den ultimate drinken å sippe til under en musikkfesitval. Gjennomsnittlig score fra testerne blir 10 av 10, men det må legges til at en av smakerne ikke kunne stemme, da hun er laktoseintolerant.

Powered by Labrador CMS