Dette er den nye Samfundetlederen

Den nye lederen av Studentersamfundet i Trondhjem ble valgt i Samfundets første digitale ledervalg.

Publisert Sist oppdatert

Det er Fredrik Akre som gikk av med seieren og fikk 60.3 % prosent av stemmene. Det var totalt 638 medlemmer som avga sin stemme hvorav da 385 stemte på Akre.

Mye av kvelden fokus lå på hvor Samfundet skal sette grensen for hvem de inviterer som innledere i debatter.

Akre fortalte at han mener det kan være bra å invitere kontroversielle stemmer, da det skaper mer debatt, men at det er viktig at de inviterte kan bidra til en saklig debatt av høy kvalitet.

– Vi kan godt ha folk som er langt på høyresiden, som for eksempel Ben Shapiro. Det handler ikke om hvor kontroversielle de er, men om de kan debatere godt.

Vil ikke ha annenrangs medlemmer

På spørsmål om hvordan han vil inkludere alle medlemmene og ikke bare de interne, hadde den nye Samfundetlederen mange planer.

– Vi skal ikke ha annenrangs medlemmer av dette huset. Vi må ha åpenhet, og passe på at det ikke bli for internt her på samfundsmøtene. Vi må også bli bedre på å forklare forkortelser, og passe på at det som legges fram på møtene blir lagt godt nok fram, sa han under valget.

Lovte å sette studiene på pause

Akre ytret et høyt ønske om å være en rettferdig leder. I debatten påpekte Akre at hans største drøm var å komme inn på fysikkstudiet. Nå er han blitt den nye lederen ved Samfundet.

– Hvis dere velger meg kommer jeg til å sette studiene på pause, lovte han.

Powered by Labrador CMS