Debatt:

Smitteværntiltakan på Gløshaugen krangle

Stadig kommer det strengere restriksjoner. På Sit Gløshaugen later vinningen til å gå litt opp i spinningen

Publisert Sist oppdatert

Jeg prøver tidvis å holde mitt sarte legeme ved like. Det gjør jeg som regel på Sits treningssentre og det er ofte både praktisk, billig og ikke helt utrivelig. Det har som regel også vært ganske uproblematisk, men i det siste har det virket som at Sit gjør hva de kan for å virkelig luke ut alle som ikke desperat føler for å trene.

Det er svært forståelig at man må reservere tid og at det er begrenset plass når man skal holde to meters avstand – det er jo pandemi. Sit fortjener skryt for å ha et reservasjonssystem og at de klarte å finne en løsning da alt ble overreservert på sekundet hver halvtime (det ryktes boter). De skal også ha skryt for ommøbleringen av skohyllene i resepsjonen på Gløshaugen. Det de derimot fortjener kritikk for er at systemet later til å ha store hull i funksjonaliteten.

LES OGSÅ: Snart kan de teste seg selv for smitte

Før pandemien registrerte jeg kortet mitt da jeg ankom senteret, og så regner jeg med at det sto noe sånt som «Gyldig medlemskap» på skjermen bak skranken. Nå må jeg både registrere kortet, vise reservasjonen på telefonen min, registrere kortet på reservasjonsmaskinen på veggen bortenfor skohyllene og sprite hendene mine. Samtidig må jeg passe på at jeg ikke kommer mindre enn to meter unna alle andre.

Jeg skal ikke påstå at jeg er fryktelig teknisk begavet. Jeg er dragvolling og skjems ikke spesielt over det, men det må da for svarte være mulig å registrere oppmøte, vise reservasjon og gyldig medlemskap på den samme datamaskinen, samtidig. Aller helst uten at systemet krasjer og alt man får opp er «503 Bad Gateway» eller lignende.

LES OGSÅ: – Når byen åpner igjen blir det kaos

Jobbes det med dette? Regner dere med at pandemien snart er over, så det ikke er vits i å fikse det? Er det meningen at når det kommer 50 mennesker som vil trene mellom 16.00 og 16.05, skal alle innom to forskjellige datamaskiner, hvorav én står bak en skohylle, deretter komme seg inn i garderobene, mens de hele tiden holder to meters avstand? Jeg tror ikke jeg er den eneste som mener at reservasjonssystemet fortjener en liten oppgradering.

Dessuten var klokka ved saunacomputeren på Gløshaugen stilt til sommertid til langt ut i mars. Man legger merke til slikt når saunaen er hovedmotivasjonen for å trene.

Powered by Labrador CMS