Nå kan du stemme ved Studenttingsvalget 2021

Studentvalget er åpent nå, men ikke alle fakultetene er representert blant kandidatene.

Publisert Sist oppdatert

Nominasjonsperioden for valget av studenter til Studenttinget er nå over, og studentvalget er nå åpent fram til 4. november 23:59. Alle studenter på NTNU kan stemme ved studentvalget.

27 personer har meldt sitt kandidatur, der 21 personer har stilt fra Trondheim, to fra Gjøvik og fire fra Ålesund. Alle fakultet, med unntak av Fakultet for arkitektur og design, er representert. I Trondheim er det 21 representanter som skal velges inn i Studenttinget, og det er 21 som har stilt. Det betyr at alle som har stilt får bli med, uansett hva man stemmer eller om man stemmer i det hele tatt. Man kan lese seg opp på kandidatene og deres meninger på studentvalget.no, der det også finnes en valgomat.

ENGASJERE: Valseth forteller at det viktigste arbeidet med å få studenter til å bli engasjert i studentpolitikken er et langsiktig organisasjonsarbeid.

Ved forrige studenttingsvalg var det under 6,5% av NTNUs studenter som stemte. Jørgen Valseth, leder i Studenttingets valgstyre, forteller at Studenttinget jobber med å gjøre Studenttinget så synlig som mulig for at flere studenter skal engasjere seg i studentpolitikken.

LES OGSÅ: Meiningslaust studentval

— Det er viktig for oss å være der studentfrivilligehten er tilstede. Vi driver også med promotering i mange av NTNUs kanaler, som innsida, e-post og Blackboard.

Ingen representant fra AD-fakultetet

I en pressemeldingen sier Valseth at det er god spredningen blant kandidatene som i år stiller til studentvalget. Dette til tross for at det i Studenttingets eget reglement står at fakultetene skal sikres ett mandat hver ved kvotering, noe som impliserer at alle fakultetene skal være representert. Dette er ikke tilfelle i år, da Fakultet for arkitektur og design ikke er representert blant kandidatene.

— Det er viktig for oss at alle er representert. Bortsett fra Fakultetet fra arkitektur og design er mange ulike studieprogram representert. Vi prøvde å få inn folk fra AD-fakultetet med promotering før nominasjonsperioden ble avsluttet, men det gikk dessverre ikke.

Til tross for at AD-fakultetet ikke er representert, tror Valseth at AD-fakultetet sin stemme skal bli hørt.

— Studenttinget har et godt samarbeid med alle studentrådene som representerer de ulike fakultetene. Det kan også hende at vi skal ha suppleringsvalg på nyåret, for å få valgt inn flere vararepresentanter, og da forhåpentligvis få inn noen fra AD-fakultetet.

Når Studenttingets varaliste skal suppleres, er det Studenttinget selv som velger nye varaer. Dette i henhold til deres eget valgreglement.

Powered by Labrador CMS