Trondheim blir kulisser i ny storfilm: Se bilder fra innspillingen av Troll 2

Netflix-filmen Troll gjorde braksuksess over hele verden da den kom ut for to år siden. Nå spilles oppfølgeren inn i Trondheim sentrum, og Under Dusken tok turen for å se om vi fant noen troll.

Publisert Sist oppdatert

Produsent Espen Horn forteller hvorfor de ønsket å komme til Trondheim for å filme oppfølgeren:

LAGER OPPFØLGER: Regissør Roar Uthaug og produsent Espen Horn er i Trondheim for å filme oppfølgeren til suksessfilmen Troll.

– Vi er i Trondheim fordi, av alle steder i Norge er Nidarosdomen kanskje den flotteste kulturskatten vi har. Derfor har vi da skrevet en av filmens store scener til Trondheim by.

Horn forteller at det ikke er vanlig at det åpnes opp for filming i Nidarosdomen.

– Det er sjeldent, særlig i den skalaen her. Å få lov til å filme både i kirken og utenfor, det er stort. Vi har fått veldig god hjelp, både av kirken og Riksantikvaren som eier bygget, Trondheim kommune og fylkeskommune, City team og ikke minst Midgard filmkommisjon, sier Horn.

Elgeseter bru stengt

På forhånd varslet Trondheim kommune at både Elgeseter bru og Prinsens gate ville stenges i perioder. Produsenten forklarer hvorfor det er nødvendig å stenge gatene for innspillingen:

– Det er fordi vi skal filme en scene der man kanskje kan tenke seg at trollet kommer. I en sånn setting så ville man jo evakuert byen, og det ville vært nesten folketomt. Så da kan vi ikke ha masse busser og biler som kjører oppe på Elgeseter bru. 

FOTSPOR: Om du ser godt etter kan du se fotavtrykket til trollet på dette bildet, og størrelsen på det gir en idé om hvor stort trollet er.
SPESIALEFFEKTER: Både eksplosjoner, skudd og røyk kan observeres i Trondheim sentrum under avspillingen.

Trondheim kommune advarte også om blant annet «bruk av utstyr og kjøretøy, deriblant militærhelikopter, skuespillere i militæruniformer og med synlige dummy-våpen samt bruk av pyro-effekter som både er synlige og hørbare».

Under Dusken observerte flere av disse tingene på settet tirsdag kveld, og produsenten bekrefter at man har kunnet observere unormale ting i bybildet de siste dagene:

– Det har vært litt eksplosjoner og litt diverse andre spesialeffekter, samt helikopter på settet. Det blir avfyrt løsskudd under innspillingen, sier Horn. 

Under Dusken observerte også høye smell og lysglimt mens vi var på settet.

Evakueringsscene på torget

Horn forteller at de blant annet har filmet i og utenfor Nidarosdomen og i Kongsgården de siste dagene.

– På torsdag skal vi også filme på torget, det blir en evakueringsscene der folk blir stuet inn i busser og kjørt av gårde. Torsdag blir også siste dag vi er her i byen, forteller Horn.

SER DU TROLLET?: Denne dronen «spiller» trollet på settet til Troll 2 (det vil si at den markerer hvor og hvor høyt trollet er).

Mange involverte

STENGT: Både Elgeseter bru og Prinsens gate stenges periodevis under innspillingen.

Produsenten forteller at dette er den største nordiske produksjonen som er foretatt i Norden, noensinne.

– Det er morsomt. På det meste har vi vært 160 mennesker på settet, sier Horn.

NASJONALSKATT UNDER ANGREP: I den nye filmen blir Trondheim og Nidarosdomen angrepet av troll.

Solveig Sigmond Ræstad er filmkommisjonær i Midgard filmkommisjon, som jobber for å få filmproduksjoner til Trøndelag. Hun forteller at hun har jobbet på spreng for å få til dette siden de ble kontaktet av filmselskapet i april i fjor. 

– Vi er utrolig fornøyd med å ha fått til dette, det er kjempesvært og veldig gøy, sier Ræstad.

Hun forteller at de har hatt hundrevis av møter, og at det er mye som skal på plass for å få gjennomført noe sånt:

FORDEL MED TROLL: Solveig Sigmond Ræstad, filmkommisjonær i Midgard filmkommisjon, forteller at det er lettere å få stengt av deler av sentrum om natta. Da er det flaks at trollene er ute når det er mørkt.

– Vi har hatt et godt samarbeid med veldig mange instanser. Alt fra kommune, fylke, næringsliv, Visit Trondheim, Sparebank 1 SMN, Atb, brannvesen og politi. Og ikke minst Nidarosdomen, et godt samarbeid med dem var nøkkelen til å lykkes, sier Ræstad.

Ræstad understreker at dette er veldig viktig for regionen.

– Vi ønsker at det skal være attraktivt å gjennomføre store filminnspillinger her, også håper vi selvsagt at flere skal gjøre det.

Fordel at trollene er ute om natta

Ræstad forteller at spesielt Elgeseter bru er en utfordrende lokasjon å filme ved. 

– Det å stenge Elgeseter bru, selv i kortere perioder, er ikke enkelt. Det er en hovedfartsåre inn til byen. Men sånn sett er det en fordel at filmen handler om troll, for de er jo ute om natta. Da er det litt enklere å stenge veier enn midt på dagen, sier Ræstad.

NOE AV DET FLOTTESTE VI HAR: Produsent Espen Horn vil vise frem Trondheim og Nidarosdomen i den nye filmen Troll 2.

LES OGSÅDette skal studentene i påska

Powered by Labrador CMS