STOR VARIASJON: Hele 18 dansestiler gir et spennende show

Fra student til eldrehjem: NTNUI danser seg gjennom livet

Årets forestilling viser at livet kanskje er en dans på roser.

Publisert Sist oppdatert

Har du aldri hatt gleden av å oppleve NTNUI sitt danseshow er det synd på deg. Årets show inviterer deg ut av høstens bitende kulde og inn i Studentersamfundets varme favn. På to timer er det innom 18 dansestiler spredt utover 33 nummer. Glem eksamensøvinger og påtrappende innleveringer: Her skal det danses til gulvet rister!

BIKINI OG BLEIE: Den nye moten for de gamle er ankommet

Groovy å være død

Temaet i år er «Livets dans» og er innom alt fra «Seksuell kjemi» til «Utroskap». Forestillingen sparkes i gang av majestetisk akrobatikk. Publikum måper mens danserne henger etter anklene. Et solid åpningsnummer som gjør deg imponert over menneskekroppen. 

De neste ut i ilden er musikaljazz med «Beetlejuice og de døde». Koreografien er en slags blanding av «Thriller» av Michael Jackson og Grease med høye spark og løse håndledd. Om dette er et glimt inn i etterlivet vil jeg gjerne være med på festen. Videre blir det god stemning med blant annet hiphop og breakdans. Smilet er festet og foten tråkker takten. 

Dans deg ut av midtlivskrisen!

Flere av numrene tar for seg det å bli voksen og frykten dette medfører. «Jobblivet» og «Midtlivskrise!» takler temaet gjennom jazz og moderne dans, mens «Å mestre voksenlivet» kombinerer noe som jeg aldri tror har blitt kombinert før i menneskenes historie: Allstar av Smash Mouth og pardans. Klippingen av musikken er ikke alltid ideell, men det glemmes raskt når dansingen er så engasjerende. 

VONDT Å BLI VOKSEN: Flere av dansene viser hvor kjipt det kan være å bli eldre
DØDSDANSEN: Beetlejuice sørger for at døden er full av dans
RISIKOSPORT: Danserne faller fra store høyder
FORTRYLLENDE DANS: Her er det mye vakkert å skue

Bryllup, Barbie og bestemor

Etter pausen får vi smake på både bryllup og aldershjem med henholdsvis sports- og poledance. Eldrebølgen er ankommet og den er kledd i truse. Videre blir det vakker ballett i «Endelig! Barna flytter ut» og utsøkt jazzdans i «Deg mot verden». Piruett etter piruett blir tatt uten at danserne viser tegn på svimmelhet. 

I andre halvdel kommer flere numre med tunge tema rett etter hverandre, noe som skaper en småtrist atmosfære i salen. Jeg feller selv en tåre under «Lengsel» hvor vakre skjørt og myke bevegelser dominerer. Avbrekket fra det triste kommer i form av akrorock, med høyt tempo og høyere løft. Temaet for dansen er Barbie, noe som er passende ettersom bevegelsene disse danserne utfører nærmest ikke er menneskelige.

Hele forestillingen avsluttes med en gigantisk fellesdans til en spenstig remiks av «Circle of life». Musikken gir ravestemning og Storsalen fylles av smilende danseglede. Applausen som etterfølger er godt fortjent. 

 LES OGSÅ:  Hvor er de norske filmene for studentene?

Powered by Labrador CMS