SPENT GJENG: Chromatic klare for å vise dommerne hva de kan.

Trondheimsbasert dansegruppe med i Norske talenter

Til vanlig holder dansegruppen Chromatic til på kultursenteret Isak. Onsdag fikk de mulighet til å vise seg for hele Norge.

Publisert Sist oppdatert

Vokste frem fra et større miljø

K-Pop

K-Pop er en forkortelse for Korean pop, pop-musikk med sterk tilknytning til Sør-Korea. Det omfatter også hele subkulturen knyttet til musikken, som dans, kleskoder, sjargong og tilhenger-kultur.

Det startet med en større gjeng som delte den samme lidenskapen for K-pop og Sør-Koreansk kultur, og som ønsket å samle likesinnede. 

– K-pop miljøet var voksende, og vi var en gruppe med ganske mange K-pop interesserte som begynte å danse, forteller Chromatic-medlem Astrid Xinyuan Ye.

I begynnelsen tok ting tid i den store gruppen, og enkelte kjente på ønsket om mer fokuserte treninger. Dette ønsket vokste seg fort til noe større, og en gruppe gikk sammen og dannet det som i dag er Chromatic mot slutten av 2018. Ye har selv vært med helt siden starten.

– Noen av oss ønsket å være mer aktive som gruppe. Vi kom sammen med målet om å lage covers og bygge opp miljøet i Trondheim. 

I dag består gruppen av 16 medlemmer i alderen 18 til 26 år. 

Trodde først ikke det var sant 

Onsdag 27. september inntok Chromatic norske TV-skjermer. I beste sendetid sto de foran Norske Talenter-dommerene Dennis Storhøi, Abdulhakim «Hkeem» Hassan, Stian Blipp og Silje «Silya» Haugum Nymoen. 

Dansegruppen ble i vår kontaktet og spurt om de kunne tenke seg å stille til precast, altså castingen som foregår i forkant av auditionrundene foran dommerne.

– Vi trodde først ikke det var sant, forteller Ye. – Vi var usikre på hva vi hadde å komme med.

Etter litt diskusjon ble gruppen enige om å ta sjansen, om så bare for gøy.

– Til slutt tenkte vi bare «hvorfor ikke?»

Etter en vellykket precast, tok de i mai turen til Oslo, klare for å møte både dommere og publikum.

 – Full trøkk rett ut av «gaten»

Til vanlig utfører Chromatic såkalte «covers». Det vil si at de innlærer eksisterende koreografier. Til Norske Talenter stilte de med egen koreografi.

– Det er nesten første gang vi har en så stor egen koreografi, fortalte de til TV Norge. 

Medlemmene driver dans på hobbybasis, altså er ingen av dem profesjonelle dansere eller danselærere. Dansen er selvlært, noe som reflekterer hvor mye arbeid som ligger bak. 

Til låten «FIRE» av Exid leverte de en opptreden som samtlige dommere lot seg begeistre av. Blipp var imponert.

– Det var full trøkk rett ut av «gaten», eksklamerte han.

Nymoen lot seg også engasjere av dansegruppens prestasjon.

– Det lyser gjennom dere at dette er noe dere virkelig elsker. Dette er noe dere virkelig vil.

Det var derfor liten tvil blant dommerne hva de ønsket å gjøre med gruppen, og Chromatic ble enstemmig sendt videre til neste runde.

– Skal godt gjøres å ikke finne noe man liker

Chromatic er selv tydelige på at de ønsker å oppfordre og støtte K-pop-elskere i Trondheim og Norge for øvrig til å delta i miljøet.

– Målet er jo å vise at K-pop er litt kult, at det er et inkluderende fellesskap og at det faktisk er et miljø for det i Trondheim, sier Ye. 

Til vanlig poster de aktivt på både YouTube og Instagram for å inspirere andre til å gjøre det de elsker uten frykt for å bli dømt. De ønsker å bidra til å bygge et støttende fellesskap hvor alle kjønn, raser og aldre kan føle seg trygge og akseptert.

– K-pop er veldig mangfoldig, det finnes noe for alle.

Neste gang Chromatic er på skjermen, vil være dommerutvelgelsen som foregår i oktober.

LES OGSÅ: – Å kalle en duo for Knutsen og Ludvigsen, det er idioti.

Powered by Labrador CMS