Datinggrønn gløsing tester ut bygda

Uten Pepsi Max, odel eller bil kommer du deg ingensteds med sveiping på bygda. Jeg har prøvd.

Publisert

Datinglivet hjemme i ferien ble sterkt redusert som følge av stengte barer og besøksforbud.

Jeg skulle gjerne testa ut en annen, virkelig date, men det er kaldt, det er sykdom ute og verden er litt kjip for øyeblikket. Da bedømmer jeg heller utseende og bittelitt info om en person fra avstand, godt plassert i trygge, hjemlige omgivelser. Sammenlignet med Trondheim innså jeg imidlertid hvor dårlig Tinder faktisk er på bygda.

LES OGSÅ: Datinggrønn gløsing på blinddate

Slektninger og Pepsi Max

Noen ganger hender det at man ser tilbake på videregående med glede, eller tenker på tidligere bekjente og lurer på hvor de ble av. Det er likevel en blanda følelse når gjensynet blir på Tinder. På to dager telte jeg sju bekjente, hvorav éi var en firmenning. Å sveipe til høyre er gøy, men selv bygdefolk unngår innavl når det er mulig. Tro det eller ei. Glem det. Bare tro. Vi unngår det.

Ei plassering mellom Hurdal, Jessheim, Toten og Odal gjør at man treffer på overraskende mange krav om bilinteresse, odel og Pepsi Max. Jeg veit at folk er glade i Pepsi Max, men jeg ser på det som et underlig kriterium for tinderdater. Det er observert i Trondheim også, men jeg skjønner meg ikke på det.

SJEKK OGSÅ UT: Tømte BSU for å starte bruktbutikk

Ingen traktor, ingen date

Det man også finner ut på bygda, er hvor langt unna de nærmeste tettstedene er ifølge Tinders egne avstandsmål. Jeg fant nylig ut at hjembygda ligger 23 kilometer unna Stange. Dumt at et bittelitte vann kalt Mjøsa ligger imellom. Snittavstanden til tindermatchene lå rett over fire mil, ikke veldig langt i luftavstand, men i ei bygd uten busstilbud er det tungvint.

Etter å ha sveipa forbi kjentfolk, merker man at maksimal avstand er både en glede og en forbannelse. Stor avstand gir avkastning i potensielle matcher, men få faktiske møter. Er avstanden for kort, blir matchbunken tynn. Da kommer den kjedsommelige sirkelen med tinderbildet ditt og teksten: «Ingen matcher i området ditt». Det kunne like gjerne ha stått «Lol. Bygdefolk er ikke på sjekker’n uten traktor». En legitim påstand, men ikke det jeg trengte å høre.

LES OGSÅ: NTNU: Fekk ikkje beskjed om nedstengina på førehand

Personlighet: Agurk på nugatti

Visse mangler ved Tinder er imidlertid like tydelige, uansett om du sveiper fra Solsiden eller fra ei bittelita, glemt mjøsbygd.

De fleste sveip baserer seg kun på utseendet, og det at ingen skriver bio hjelper ikke for de som ønsker mer. Ikke for det, alle er litt overfladiske, men bruk muligheten til å personliggjøre det litt. Jeg ønsker å få vite mer om personen jeg sveiper, uansett hvor «dårlig» en bio er. Ikke skriv en roman, men et par linjer skader ikke. Jeg ønsker et innblikk i motivasjon, humor, språklig kreativitet og grammatikk. Egenskaper en singel journalist finner svært sexy. Det finner man nettopp i bioen.

Sitér Kim Possible om du vil, Vazelina-tekster fungerer også. Vær kreativ, men vær også kritisk. Titanic var imidlertid ikke en isbryter, selv om passasjerene nok gjerne hadde ønska det. Jeg kommer heller ikke i konfirmasjonen til lillebroren din, Tinder er et rart sted å spørre, og nei, agurk på nugatti ser ikke godt ut.

LES OGSÅ: Sukkerhuset holder stengt: Et sukk fra Sukkerhuset

La meg lese før jeg sveiper

Et siste parameter man kan gå utfra under sveipinga, er toppsanger og kjenningsmelodier. Jeg har sett alt fra rå disco til franske kjærlighetssanger, og må si at dette er et av Tinders bedre tillegg. Enten det er musikalnumre, pop, gamle revysanger eller «Her på Memos», musikk viser fram personlige sider. Det er flere slike sider ved en person jeg heller vil se, enn det tredje bildet tatt på samme fest.

Det er mye mulig at det kun er meg som liker å lese på Tinder, men det hjelper å ha en viss tilknytning annet enn kun utseende. Enten det er teite biografier, musikksmak, eller høyst seksuelle sjekkereplikker. Et bilde av personen, både bokstavelig talt og billedlig talt, er noe jeg personlig setter pris på.

LES OGSÅ: - Vanskelig å skille restriksjonene fra det som er typisk norsk

Glem bil, gi meg hund

Tilbake på hybelen i Trondheim kan jeg konstatere at en del tindermangler også gjelder trønderhovedstaden. Likevel er det også klare fordeler. De jeg treffer er i gangavstand, utvalget er større og bilkravet er borte. Her er det mer et krav om hund enn noe annet. Det er et krav jeg skulle ønske jeg nådde, men Sit lar meg ikke. I tillegg er de jeg har møtt hyggelige, imøtekommende og rett og slett kule mennesker.

Før dere nå sjekker Tinder i helga, gi en person litt mer å gå på før de sveiper. Plutselig sveiper noen seg inn i hjertet ditt. Eller så kan du fortsette som før. Du gjør som du vil på Tinder. Jeg er ikke en datingekspert.

Måtte alle tinderbrukere få gode matcher. Og ikke ha agurk på nugatti, vær så snill.

LES OGSÅ: Inviterte innleder siktet for hallikvirksomhet til Samfundsmøte - opplyste ikke om siktelsen

Powered by Labrador CMS