LITE GRØNT: På Dronning Mauds Minne Høgskole, klager flere studenter på et dårlig kantineutvalg. Som vegetarianer har man to alternativer: salatbar eller en lys baguette.

Reagerer på tilbud i Sit-kantinen

Reagerer på vegetartilbudet i Sit-kantinen: – Fremover vil det være fokus på mer grønn mat.

Publisert Sist oppdatert

Sit drifter nærmere 20 serveringsplasser fordelt utover de ulike campusene i Trondheim og har generelt et godt rykte blant trondheimsstudentene. I tillegg tilbyr Sit studentene varme ukemenyer på alle sine campuser.

På Dronning Mauds Minne Høgskole derimot, klager studenter på et dårlig kantineutvalg. Den nye kantinelederen Jo Ricardo Husdal håper på å skape et bedre tilbud enn det som har vært tidligere.

Emma Larsson Pedersen går andre året barnehagelærer ved DMMH og er per nå ute i praksis i Oslo. Selv er hun pescetarianer og synes det er vanskelig å finne et tilfredsstillende mattilbud når hun er innom Sits kantine, Kjøkkenhagen.

Studentene er klare i sitt ønske

Pedersen var student ved DMMH i 2019 også. Hun forteller om et tilbud som var like dårlig da som nå. Pedersen ønsker en kantine som følger med i tiden.

PESCETARIANER: Pedersen ønsker en kantine som følger med i tiden.

– Jeg forventer at om man serverer pizza og taco i 2024, at det da finnes flere varianter. Når det for eksempel er taco på menyen, er alternativene tre typer forskjellig kjøtt, sier hun.

Pedersen forteller videre at hun og medstudentene har vært i kontakt med kantinen og gitt tilbakemelding senest på nyåret. Hun har fått svar om at tilbudet skal forbedres.

For Pedersen, som også spiser fisk, er tilbudet noe mer variert og tidvise innslag av fiskegrateng tilbyr noe variasjon. For vegetarianere har utvalget derimot vært minimalt.

LES OGSÅ: Strykkarakter til NTNU i klimatest, men ifølge IT-avdelingen er alt på stell

– De forsvarer tilbudet med at de har salatbar. Som vegetarianer har man to alternativer: salatbar eller en lys baguette. Om du er veganer finnes det heller ingen meierifrie produkter, forklarer hun.

Videre mener Pedersen at studentene ved DMMH fortjener bedre.

– Jeg synes det er litt dumt at tilbudet er såpass dårlig. Dronning Maud skal være den beste barnehagelærerutdanningen i Norge. De som går der fortjener like god mat, avslutter hun.

Planer om endring

Jo Ricardo Husdal tok over stillingen som kantineleder ved Kjøkkenhagen i januar i år og har klare ambisjoner om å utvide tilbudet på Kjøkkenhagen. Noen grep er allerede tatt og Husdal håper på å møte studentenes ønsker.

Husdal forteller at flere grep skal bli tatt for å få et bedre vegetar- og vegansk tilbud.

– Jeg ønsker generelt mer vegetar per varmrett. Samtidig håper vi å oppnå en bedre struktur med en ekstra fast ansatt inn mot sommeren. Flere grep skal bli tatt for å få et bedre vegetar- og vegansk tilbud, forteller han.

Kjøkkenhagen har nylig forsøkt å ha vegetardag på torsdager der de har solgt vegetarisk focaccia med fetaost. Selv om det ikke solgte så bra er Husdal innstilt på å fortsette å prøve å møte studentenes ønsker. Han ønsker selv en samtale og sier de er avhengig av tilbakemeldinger fra studentene.

– Jeg har snakket med flere og hørt ønsker om mer vegetartilbud, og setter pris på tilbakemeldinger. Hvis det er noe folk savner, tar vi gjerne en prat.

Husdal er klar i talen på at han ønsker å gjøre endringer ved Kjøkkenhagen og han mener et grønnere tilbud til studentene ved høgskolen er et viktig mål.

– Jeg ønsker et bedre og mer bærekraftig samarbeid med studenter og barnehagene. På den måten er det en rød tråd i det vi gjør, og gjør at vi kan leve mer opp til det navnet som vi har, avslutter han.

LES OGSÅ:  – Å ikke ha midtskill er som å gå i skinny jeans

Powered by Labrador CMS