Nyhetskommentar

Uansvarlig i dag, uansvarlig i fremtiden

Oljepengene til UKA har aldri skapt de beste arrangementene eller UKEfølelsen. Samtidig er UKA den viktigste arbeidstakerreklamen for Equinor hos studentene som egentlig skal skape kunnskap for en bedre verden. Det er på tide at vi som kommer til å klare oss best under klimakrisen, tar oss råd til å bremse den.

Publisert Sist oppdatert

I det kommende året er det valg av ny UKEsjef, og trolig en ny avstemning om hvorvidt man skal beholde de skitneste norske kronene som finnes i UKA. Neste år følger det også med dobbelt så stort areal å lage festival på, og Samfundet vil da nærme seg størrelsen på Dødens dal.

Likevel valgte Storsalen å stemme ned forslaget om å sende Equinor på døren i vår, på samme dag som man erklærte klimakrise. At det verste hykleriet jeg har sett, skulle komme fra de fantastiske folkene jeg har verv med, som gjør så for bannet mye kult, er ubeskrivelig skuffende.

Argumenter for å beholde oljekronene besto av spådommer om høye ølpriser, som ikke er et faktum, at festivalen og Samfundet vil merke store konsekvenser, og at å droppe avtalen ikke vil ha noen avgjørende effekt på samfunnet uansett.

Jeg føler ikke noen jævla vibrasjoner av den styrende tanken om at festivalen skal vokse seg evig stor i Spektrum og fortsatt ikke klare å få ned ølprisene. UKEfølelsen kommer derimot av revy, kor, teater, Jonas Benyoub i Storsalen og Arif i dalen. Det er de frivilliges innsats som gjør UKA til en fantastisk festival, ikke at Equinor ser muligheten for å grønnvaske den feite tjærede lommeboka si.

Det går ikke an å si tydelig nok hvor viktige NTNU­-studenter er for næringslivet. UKEsjefer og samfundetledere ved siden av hundrevis av andre går rett inn i stillinger som etter få år gjør dem til ledere. Nå er disse vant med at man gjerne kan ta i mot oljepenger fordi man skal ha det gøy i en måned. Kulturen til festivalen former de deltakende. Når UKA kaster ut oljegiganten og virkelig tar grep, vil dette bli en viktig tanke for de nesten 2000 frivillige og festivalens gjester. I dag lager vi festival og velger moro sponsor, i morgen velger vi hvilke bedrift er som får bruke kunnskapen vår til sine formål.

Nå er det mange som tror at det ved neste runde er selvsagt at man får kastet ut Equinor fordi det var så nære forrige gang. Jeg kan love at de som mener man skal beholde avtalen er klare for å stemme for det. Du som er enig med meg må dra ræven din til Storsalen og stemme. La overskriftene fortelle: Norges største kulturfestival kaster ut oljen.

LES OGSÅ:  Det er ikke forsvar å drepe tusenvis av uskyldige barn

Powered by Labrador CMS