STUDIEOPPSTART: Det er merkbart at studentene er tilbake i byen.

Politiet med oppfordring til festglade studenter

Studentene har på ny inntatt Trondheim, og de gjør nettene travle for politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken startet fadderukene i Trondheim, og de siste to nettene har politiet fått inn flere meldinger om bråk som forstyrret natteroen. Nesten alle disse meldingene var utløst av studentfester. På Twitter ber politiet nå studentene vise hensyn til naboer og andre i områdene hvor studentene fester.

Ber studentene vise hensyn til naboene

Til Adressa sier operasjonsleder Roger Mogstad i Trøndelag politidistrikt at de fleste meldingene kommer fra Møllenberg, Midtbyen og Elgeseter gate.

FESTBRÅK: De fleste meldingene kommer fra Elgeseter gate, Møllenberg og Midtbyen.

— De som ringer oss er vanlige folk som ikke får sove. Det er greit at man skal feire studielivet, men det er også greit å ikke gjøre seg upopulær hos naboene, sier Mogstad til Adressa.

Både natt til tirsdag og natt til onsdag har politiet i Trøndelag fått inn rundt 40 meldinger om festbråk fra studenter som forstyrrer natteroen. Klokken 03:30 natt til onsdag skrev politiet i Trøndelag denne meldingen på Twitter:

«Politiet har til nå i natt ekspedert 42 meldinger om forstyrrelse av natteroen. Så og si alle meldinger er utløst av studentfester. Politiet henstiller til studentmiljøene om at de må vise hensyn til andre som bor i områdene der de velger å feste.»

LES OGSÅ: Nå kan du feste på Samfundet igjen

Velferdstinget har tillit til de ansvarlige

Foreningsansvarlig og leder i velferdstinget skriver i en e-post at deres generelle inntrykk av linjeforeningene er at de har jobbet hardt og ansvarsbevisst i planleggingen av fadderperioden.

— Man sørger for å avslutte arrangementer i regi av linjeforeningen innen rimelig tid, men det er vanskelig for linjeforeningene å kontrollere hva studentene gjør videre etter at det offisielle opplegget er avsluttet, skriver de videre.

I eposten skriver de at ensomhet blant studenter er en av de viktigste sakene i året som kommer, og at fadderperioden gir en følelse av tilhørighet som skaper en av grunnpilarene for en god studietid.

— Vi i Velferdstinget har tillit til at de som er ansvarlige gjør sitt beste for at opplegget styres på best mulig måte, avslutter de.

LES OGSÅ: Hei student - velkommen hjem!

Powered by Labrador CMS