Kommentar

Hvor er de norske filmene for studentene?

Det lages aldri så mange filmer som i dag, og unge ser hovedsakelig utenlandske filmer. Hvor er de norske filmene som trekker studentene inn i kinosalen?

Publisert

I dag har vi en overvekt av norske serier sammenlignet med hvor mange filmer som lages, som har studenter og unge som målgruppe. Det er nemlig få filmer hvor jeg føler at unge er hovedmålgruppen filmprodusentene prøver å nå. Det lages serie på serie med reality, serier som Hvite gutter og Rådebank med hovedpersoner i vår aldersgruppe og appellerer til oss. Vi mangler norske filmer som Fight Club, Mad Max, Ringenes herre og Star Wars. Hvorfor skal utlandet ha monopol på oss som målgruppe? Norge burde jo lage flere filmer for studenter.

Før i tiden hadde vi mye mer bredde i norske filmer. Vi hadde skrekkfilmer som Fritt vilt, som konkurrerte med skrekkfilmene fra USA. Skrekkomedien Død snø var virkelig noe for seg selv, og parodifilmen Kill Buljo spøker med forskjellige folkegrupper og filmklisjéerfra actionfilmer. Hvordan går det an å filmatisere Jo Nesbøs beste Harry Hole-bok Snømannen på engelsk? Vi har nok krigsfilmer i Norge. Ta sjansen på oss studenter!

Vi studenter har noe skyld for mangelen på filmer med studenter som målgruppe. Barn kommer i alle fall og ser norske kinofilmer, siden de ikke kan engelsk. Vi burde se mer norske filmer som er annerledes, og dem som faktisk er laget med oss som hovedgruppe,ikke bare Oppenheimer og Barbie. Kanskje du ikke vil se filmen. Det er for dyrt ellermuligens ikke filmen for deg. Her kommer en oppfordring: Lev litt, ta sjansen! Kanskje du ser en film som du faktisk liker, selv om den ikke er veldig populær. Stem med lommeboken, frem norsk film, for uten den hadde vi ikke hatt vårt eget kulturuttrykk. Ta med en venn. Hvis filmen ikke står til forventningene, får du kanskje en god historie å dele på Samfundet over en øl etterpå.

LES OGSÅ: NTNUs masterring kan endelig bestilles

Powered by Labrador CMS