
Nå kan du kjøpe øl med mobilen
Bunnpris er først ute med mobilbetaling i dagligvarehandelen.
Mobilapplikasjonen Mcash og Bunnpris samarbeider om å være først ute med å forenkle hverdagen til travle studenter, og tilbyr nå betaling med mobilen. Dermed slår de Rema 1000 på målstreken, som på sin side har annonsert at betalingsløsningen deres vil bli innført gradvis fra oktober.
Allerede tilgjengelig
Bunnpris meddeler i en pressemelding at de har inngått et samarbeid med Mcash og BN Bank om å tilby mobilbetaling i alle sine 251 butikker. Tjenesten har vært tilgjengelig fra 2. september i år. For å betale med mobilen må man ha en iphone eller Android-telefon, støtte for Windows-telefon brukere er dermed utelatt. Velger man Mcash-Pluss får man en egen konto hos BN Bank der pengene blir trukket fra. Alternativt kan man knytte et kredittkort direkte opp til appen, uten noen ekstra kostnad
Rema 1000 i mål på nyåret
Rema 1000 innfører også sin betalingsløsning i samarbeid med Mobilepay som er eid av Danske Bank. De første butikkene vil tilby løsningen i begynnelsen av oktober, mens det er forventet at alle de 532 butikkene til Rema 1000 vil tilby løsningen innen begynnelsen av 2016. Tjenesten vil på lik linje med Bunnpris sin løsning være helt gebyrfri for kunden. Reitangruppen som eier Rema 1000, vil også tilby mobilbetaling i sine kiosker Narvesen og 7-Eleven innen nyåret.
Coop og Norgesgruppen avventer
Norgesgruppen som er Norges største dagligvarekonsern med drøyt 40 prosent markedsandel med butikker som Kiwi, Meny, Joker og Spar avventer med å ta i bruk mobilbetaling. Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen for Norgesgruppen sa nylig til Aftenposten at de venter på bedre og mer brukervennlige løsninger for kundene. Coop har forløpig ingen planer om å innføre mobilbetaling i Norge.
Ikke nytt
Burger King, Starbucks og Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har allerede tatt i bruk løsningen i samarbeid med Mcash. Divisjonsleder Ørjan Vågstøl for SiB cafe og catering har vært veldig fornøyd med løsningen fra Mcash og sier at studentene på campus har etterspurt slik teknologi i lang tid.
– Vi har kjørt en del kampanjer og deals for Mcash brukere, og i responsen var veldig god, sier Vågstøl.
Siden det ble innført i februar har imidlertid andelen Mcash-brukere gått ned. Vågstøl tror dette har sammenheng med at Mcash ikke tilbys så mange andre steder ennå, og at det derfor er lettere for studentene å forholde seg til penger eller kort som man kan bruke overalt.