ANBEFALING: NTNUs campus omfattes av det offentlige rom og er underlagt anbefalingen om bruk av munnbind.
ANBEFALING: NTNUs campus omfattes av det offentlige rom og er underlagt anbefalingen om bruk av munnbind.

NTNU ber syke studenter holde seg hjemme

Oppfordringen om bruk av munnbind gjelder på NTNUs campuser i Trondheim. – Tror tiden er inne igjen for å holde seg til de vanlige smitteverntiltakene.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det meldt 218 nye smittetilfeller, og Kommuneoverlegen i Trondheim anbefaler nå bruk av munnbind på offentlige steder hvor det er fare for trengsel.

I en melding på Innsida onsdag formiddag skrives det at oppfordringen gjelder på NTNUs campuser i Trondheim, men medfører ellers ingen ytterligere restriksjoner ved universitetet.

– I vanlige undervisningssituasjoner trenger man ikke å bruke munnbind, men det kan være nødvendig der hvor man står eller sitter tett sammen som f.eks i kantina eller på ulike arrangementer, heter det i meldingen.

TILTAK: Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø forteller at NTNU følger smittesituasjonen, og at det kan bli aktuelt med tiltak om det kommer nye restriksjoner.
TILTAK: Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø forteller at NTNU følger smittesituasjonen, og at det kan bli aktuelt med tiltak om det kommer nye restriksjoner.

Meldingen minner om at pandemien ikke er over, og viser til de gjeldene smittevernrådene: Vær hjemme når du er syk, hold god avstand, og ivareta god håndhygiene.

Følger situasjonen tett

Seniorrådgiver Jan Erik Kaarø ved NTNU sier at institusjonen støtter seg på anbefalingene satt av regjeringen og Trondheim kommune.

– NTNU er et offentlig sted og det anbefales derfor munnbind der det kan oppstå trengsel, forklarer Kaarø.

Kaarø forteller videre at Sentral Beredskapstledelse ved NTNU følger situasjonen tett. Hvis kommunene innfører strengere regler og en ny forskrift med nye tiltak, vil NTNU rette seg etter dette.

LES OGSÅ: «Hedda» var en del av UKAs «slaveopptak»: – Etter det begynte driten

Mulighet for gjeninnføring av streaming

Smittetrykket i Trondheim er høyt, og man forventer enda høyere smittetall i de kommende dagene. Kaarø tror man generelt har ansett pandemien som over og at de fleste har senket guarden, men presiserer at viruset fremdeles er i befolkningen.

– Jeg tror tiden er inne igjen for å holde seg til de vanlige smitteverntiltakene vi nå har rettet oss etter i halvannet år. God håndhygiene, holde avstand, og å holde seg hjemme hvis man er syk, sier Kaarø.

Kaarø forklarer at NTNU foreløpig ikke har noen umiddelbare planer om å trappe opp streaming på emnene som mangler det, men at det kanskje må vurderes igjen hvis det kommer nye restriksjoner som begrenser adgangen til campus.

Powered by Labrador CMS