Work-work. Play-play.

Med mål å gjøre Trondheim til nordens viktigste spillutviklingsby inviterer Work-work utviklere og andre interesserte til et avslappet kafé- og kontorkonsept.

Tekst: Maria Lund Krogstad

En snøfylt torsdag rundt klokka tre trapper vi opp på Work-work. Vi kommer inn i varmen og rister av oss snøen, før vi henger fra oss jakkene på stumtjeneren. Atmosfæren er innbydende og det er mye folk rundt omkring. På et bord ved baren møter vi to av dem som driver stedet, Marius Thorvaldsen og Stephan Nordnes Eriksen.

— Det har gått veldig bra så langt. Veldig mange folk har funnet fram på kort tid. Man må ikke like spill for å være her. Vi tror mange kommer hit fordi det er en hyggelig plass å henge med gode stoler, varm kaffe og gratis nett, sier Thorvaldsen.

Work-work åpnet førsteetasjen av lokalet i starten av desember og har allerede rukket å bli rimelig populært. I løpet av en og en halv måned har vi allerede hørt mye om stedet, og mange i student-miljøet har vært nysgjerrige på å komme innom. Thorvaldsen forteller at ting har gått mye fortere enn forventet.

— Det er så travelt at vi skal ansette flere folk og ta tak i ting vi egentlig ikke tenkte å gjøre før om et halvt års tid. Det er egentlig et luksusproblem, det har gått veldig mye fortere enn vi tenkte det skulle gjøre.

Sosial dimensjon

På Work-work kan du kommer for å drikke kaffe og jobbe med skole, spille kule spill, eller ta en øl med gode venner. Med knirkete benker ved store bord, dype stoler egnet for kaffedrikking, Playstation-maskiner og flipperspill ser Work-work ut til å ha noe for alle.

— Vi har ikke spill her for at du må være veldig spillinteressert for å komme hit. Hvis det er noen du ikke kjenner så godt er spill en god unnskyldning til å bli kjent, i stedet for å dra ut og drikke seg drita. Spill har en veldig sosial dimensjon, forteller de.

Work-work er ment å være et sted man kan komme hovedsaklig for å være sosial, som et motstykke til andre sjekkeplasser og utesteder. Allerede i løpet av de første minuttene er vi komfortable i lokalet og føler oss velkomne. Det er store bord slik at folk skal kunne samle seg rundt dem.

— De fleste har et eller annet forhold til brettspill. Mange føler seg hjemme her selv om de ikke spiller playstation. Vi ønsker å appellere til så mange som mulig, ikke å være avskrekkende for de som ikke spiller så mye, sier Eriksen.

Variert tilbud

Det er også folk som tar med seg egne spill hit. En liten gruppe mennesker sitter på et av langbordene og spiller Magic: The Gathering. Lars Meringdal er en av dem, og er her for første gang.

— Vennene mine foreslo at vi skulle dra hit for å spille, jeg har ikke vært her før. Jeg syns det er veldig god stemning her og grei pris på både kaffe og øl. Det virker som et sted jeg kommer til å returnere til for å være sosial.

Han har ikke pleid å henge så mye på kafé tidligere, men syns Work-work har et godt, variert tilbud. Så setter han seg til rette ved bordet igjen, hvor Magic: The Gathering-spillinga stadig er i full gang.

Møter likesinnende

Rundt om i lokalet er det mange diskré spill-referanser, som er morsomme overraskelser for de som er interesserte. For de som ikke kjenner til spillene kan det derimot se ut som helt tilfeldig dekor. Etter å ha vandret litt rundt tar vi en prat med Jonas Erbe, som sitter her og studerer. Han syns dette er en av de beste plassene å henge i Trondheim for tida, og bruker Work-work både for studiero og sosiale sammenkomster.

— Når jeg skal ta en tur på byen vil jeg favorisere Work-work så lenge jeg kan få meg et bord. Jeg spiller Magic: the Gathering, Playstation, og tar gjerne en øl. Framover ønsker jeg også å få til brettspillkvelder med folk her.

Erbe syns det er en interessant samfunnsutvikling, nå som det er gamergenerasjonen som skal skape samfunnet, utestedene og utvikle samfunnet videre.

— Det er en veldig fin måte å møte likesinnede folk på, andre som liker å sosialisere gjennom gaming og brettspill. Det er rett og slett mange av den typen folk jeg ønsker å henge med som frekventerer lokalet. Jeg ser fram til å komme hit ofte, sier Erbe.

Store ambisjoner

Vi får Stephan Nordnes Eriksen til å la oss ta en titt på kontorlokalene oppe. Det er tydelig at noen har flyttet inn på pultene, og det bare en uke etter kontorlokalene åpnet. Ved å ha utviklere så nært kafeen i underetasjen kan de som lager et spill komme ned og snakke med folk om produktet. Slik får de vist fram det de jobber med til folk som kan ha lyst på det ferdige produktet.

— Det er rundt 50 kontorplasser her, og vi har rundt 30 av dem fylt opp, enten med folk som har flyttet inn eller skal gjøre det snart. Vi hadde sett for oss at at det skulle ta to år å fylle opp, men nå har vi allerede fylt tre femtedeler av plassene, forteller Eriksen.

Kontorplassene er fylt av medierelaterte prosjekter, og alle som jobber med spill i Trondheim holder til her. Dessverre er det bare 3-4 bedrifter. Spillutviklermiljøet i Trondheim er lite, noe Work-work ønsker å gjøre noe med.

— Vi ønsker at Trondheim skal bli Nordens viktigste spillutviklingsby, noe vi på langt nær er nå. Bakgrunnen for at vi startet dette er at vi ønsker å samle mangfoldet av folk som trengs for å lage spill og få et større spillutviklingsmiljø i byen. Vi tror mangfold er nøkkelen til ganske mye, sier Thorvaldsen.

På slutten av dagen er vi imponert over Work-work sin innbydende atmosfære, og blir sittende der lengre enn planlagt, med hver vår blå drink ved navn «Mana potion». Dette er uten tvil et sted de fleste vil trives på, og det blir spennende å se hvordan det utvikler seg framover. Når vi endelig drar vår vei senere sitter gjengen ved Magic-bordet fremdeles og spiller.

Powered by Labrador CMS