RINGVIRKNINGER: Designer Ragne Stauri forteller at designet symboliserer mastergradens ringvirkninger i studentens liv.

NTNUs masterring kan endelig bestilles

Etter kunngjørelsen i 2019, er det nå endelig mulig å bestille NTNUs nye masterring «Ringvirkninger».

Publisert Sist oppdatert

Mandag kunngjorde NTNU på Innsida at deres nye masterring kan bestilles. Ringen er designet av doktorgradsstipendiat ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie og tidligere NTNU-student Ragne Stauri, som vant designkonkurransen i 2022

FAMILIE: Den siste av NTNUs tre ringer, «Ringvirkninger», føyer seg inn blant sivilingeniørringen og doktorgradsringen.

Juryen for designkonkurransen, ledet av professor og tidligere dekan Carl Fredrik Lutken Shetelig ved Fakultet for design og arkitektur, begrunnet avgjørelsen med at ringen var et godt konsept og en sterk historieformidler. 

 – Bruk av NTNU-logoens kule som dråpe og ringvirkninger av kunnskap, omfatter og ivaretar alle mastergradsstudier på en god måte, begrunnet juryen valget i 2022. 

Inspirasjon fra en sølepytt

På Innsida skriver Stauri at hun ble inspirert av motivet da hun trasket hjem fra en forelesning i regnet. 

– Jeg så dråpene i sølepyttene på asfalten og tenkte at der er ideen min, skriver hun.

Hun forteller i samme melding at bølgene symboliserer ringvirkningene mastergraden har for studentens liv. 

Juryleder Shetelig understreker Stauris sterke idé bak ringdesignet, og at ringen vant på dette.

– Den trekker en metaforisk linje til bølgespredning og bygger på et bilde av kunnskap som sprer seg som ringer i vann. 

Shetelig er fornøyd med sluttresultatet, og anser idéen bak ringen som et viktig prinsipp i kunnskapsproduksjon og deling av kunnskap.

Glir inn i familie med de andre NTNU-ringene

Den nye ringen føyer seg inn i familien med NTNUs eksisterende arkitektur- og sivilingeniørring og doktorgradsring. Shetelig anser at en masterring er et positivt tillegg i NTNUs ringfamilie. 

PROTOTYPE: Slik var designet som vant designkonkurransen i 2022.

Siden Stauri vant designkonkurransen med prototypen sin i 2022, har designet blitt justert. Ringen har fått et mykere utseende, og kulen i sentrum av bølgene har endret farge fra blå til gull. 

Shetelig mener ringen har blitt veldig fin, og påpeker at endringene gir en sterkere kopling mellom den nye ringen og de allerede eksisterende ringene til NTNU. 

– Den gullfargede kula finner man også i ringen til sivilingeniør- og arkitektlinjene, og fargene minner om doktorgradringens hvite og gull, sier Shetelig. 

Han mener endringene som ble gjort er kloke, og har gjort at ringen glir inn i familien med de andre to ringene. 

– Jeg tenker at den nye ringen bidrar til et likestillingsprinsipp mellom de som allerede er representert av de gamle ringene, og de øvrige masterstudentene som nå også får mulighet til å feire mastergraden med en ring, sier han. 

Gullsmed Møller er NTNUs samarbeidspartner for produksjon av masterringen, og den koster 2100 kroner. Alle med masteroppgave eller hovedfag ved NTNU, eller institusjonene fusjonert inn i NTNU kan bestille masterringen.

Powered by Labrador CMS