KLAR FOR GULL: Motivasjonen er høy hos spillerne som møter opp i alt slags vær

Sølv og bronse i NM i snørugby: – Er egentlig bare rugby med snø

I Trondheim er snøen snart smeltet bort, men håpet for gull i snørugby har lagt seg for NTNUI Rugby.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mars ble det for første gang arrangert norgesmesterskap i snørugby. Hos NTNUI Rugby vant kvinnene bronse, mens herrene tok sølvet. Om du derimot ikke har hørt om snørugby før er du ikke alene.

Lærte reglene på vei bort

– Forskjellen på vanlig rugby og snørugby er egentlig bare et nytt underlag, og noen få nye regler, forteller styremedlem Ingrid Houge i NTNUI Rugby.

Sammen med styremedlem Kasper Sørtun var begge med på å hente inn medaljer i den relativt nye idretten. Sørtun er enig i at det er små forskjeller, men legger til at snørugby er en enklere form.

FORNØYDE: Både Kasper Sørtun og Ingrid Houge var glade for å vinne medaljer.

– Det eneste man gjør er å takle, løpe og sentre.

På tross av enkle regler, betyr det ikke at det blir lettere å spille. Houge utdyper at den dype snøen man spiller i, samt at man er færre folk på banen, gjør det til en krevende idrett.

–Man får ingen pauser- det er veldig intensivt!

Heldigvis hadde Houge opplevd å spille snørugby før. Tidligere hadde hun vært med i europamesterskapet, som den gang ble arrangert i Moskva.

– Vi lærte reglene på vei til. Ingen hadde spilt før.

I likhet med europamesterskapet for Houge, var det også flere som måtte lese seg opp på reglene før norgesmesterskapet. Sørtun forteller at både herre- og kvinnelaget består av en blanding med noen ukers erfaring, og de som har vært på landslaget i rugby tidligere.

– Det var gøy å spille og gøy å vinne, sier Sørtun som er fornøyd med det gjeve sølvet.

Lei av sølvmedaljer

Selv om både Houge og Sørtun virket fornøyd med henholdsvis bronse og sølv, er det flere som har høyere ambisjoner. Med brede skuldre og langt skjegg har Bendik Furunes har i alle fall fysikken som trengs for gullet.

VIKING: Bendik Furunes liker å få ut aggresjon når han spiller.

– Grunnen til at jeg spiller rugby? Jeg liker å sloss og få ut energi. Det er en kombo som passer perfekt.

En vanlig tankegang er at bronsevinnere er gladere for medaljen enn de som “taper gullet”. Dette er noe Furunes har merket. Han mener sølvmedaljen var litt bitter.

– Når timene går og man ser tilbake, så er det kjekt med sølv. Men laget som er nå har vært med i flere andre konkurranser, og begynner å få en del sølvmedaljer.

Heldigvis står det ingenting på motivasjonen til Furunes. Han forteller at han ikke blir lei av følelsen snørugby gir ham: å bli så sliten at han ikke greier å tenke. I tillegg er han fornøyd med at det finnes så mange forskjellige typer rugby man kan prøve.

– Vi spiller så mange typer rugby at man skulle trodd at vi hadde gått tom for måter å skade hverandre på.

Snøen er smeltet og eksamensperioden er i anmarsj, men det distraherer ikke Furunes. Til neste år er han klar på målet.

– ­Mål til neste år: gull. Vi kan ikke ha dårligere ambisjoner.

Powered by Labrador CMS