VENTING: Noen tidlige i Storsalen fikk ikke være alene lenge

Gudenes Natteliv: Speedokveld på Samfundet

Det er ikke ofte man kan gå rundt i speedo eller badedrakt på Studentersamfundet og samtidig blande seg inn i mengden. Gudenes Natteliv er unntaket.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av året er det Gudenes Natteliv som er NTNUIs største fest. Vanligvis har det blitt arrangert årlig, men på fredag var det første gang siden 2020. Ikledd nesten ingenting, eller i gult, grønt og svart, var det en følelse av “endelig” som preget Samfundet denne kvelden.

Øl i hånden og flagg rundt halsen

Dørene åpnet og Storsalen ble stormet. Diskoen markerte starten på kvelden, og det var mange som allerede hadde funnet frem dansetrinnene. Midt på gulvet var Torbjørn Wiik fra NTNUI Blits.

– Det blir mye dansing og god stemning. Dette blir helt fantastisk.

Selv for klink edru journalister var det lett å føle seg inkludert i festen. Wiik startet på dansegulvet, men så mest frem til det han mente var høydepunktet som kom til å løfte Storsalen, nemlig armhevingskonkurransen.

– Jeg er klar for å representere NTNUI Blits. Kanskje jeg vinner. Sannsynligvis ikke, men det er innsatsen som teller.

LES OGSÅ: Ekteskap, utroskap og flørting – linjeforeningsdramaet du ikke visste fantes

Fæle farger, godt samhold

NTNUI I HJERTE OG PANNE: Leder i NTNUI, Monja Lien Jakobsen var fornøyd med kvelden

– At dette er mitt første er litt flaut, men jeg skylder på pandemien og er veldig glad for at vi endelig får det til, sier NTNUI leder, Monja Lien Jakobsen.

Jakobsen setter pris på samarbeidet mellom NTNUI og Samfundet som gjør at slike kvelder er mulig. Denne kvelden satser hun på å skape bånd på tvers av gruppene, og at alle får en forståelse av hva de er en del av.

Hun legger trykk på at man kan føle seg ensom i et rom fullt av mennesker. I NTNUI mener hun derimot at man får et sted man kan føle seg som hjemme.

– Jeg skal innrømme at grønt, gult og svart er ikke den beste kombinasjonen, men for en tilhørighet man får til fargene og til klubben!

– Kan jo ikke skuffe en gjeng med lettkledde mennesker

MELKESYRE: Etter over 70 armhevninger ble det til slutt kåret en vinner

Å si at “stemningen var til å ta og føle på” er nok en klisjé. Likevel er dette en svært passende beskrivelse av hvordan Storsalen føltes da armhevingskonkurransen nærmet seg. Tidspunktet var sent nok til at stemningen var høy og økende, men fortsatt tidlig nok til at det var mulig å få klarert gulvet til deltakerne.

– Vinnerne må nok ta i overkant av hundre armhevinger, fastslo Jan-Øivind Lima som skulle være dommer i konkurransen.

Først ute var kvinnene. Konkurransen skulle til å starte da svømmegruppa ikke så seg fornøyde med sine representanter. De ville ha med en ekstra. Først ville ikke Jennifer Vo ut på gulvet, men ga etter for engasjementet.

– Det var knallbra heiing. Man kan jo ikke skuffe en gjeng med så masse lettkledde mennesker, sa Vo i etterkant av konkurransen.

I dommerens takt hevet deltakerne seg opp og ned. Teknikken på samtlige var god i begynnelsen, men forståelig nok ble den slakkere hos mange etterhvert. Vo skilte seg derimot ut. Der andre fikk godkjent på mildt sagt tvilsom teknikk, var hun rett i ryggen og gikk helt ned.

– Da jeg kom til 75 merket at jeg var sliten. Da tenkte jeg at jeg måtte skjerpe meg. Jeg var innstilt på å i alle fall ta hundre.

Til svømmegruppas store begeistring ble Vo den klare vinneren av konkurransen. Denne seieren ga mersmak. Allerede før melkesyren hadde gått ut av musklene, satte hun her målet om å vinne i 2023.

– Jeg kan jo ikke være dårligere neste år. I alle fall må meg klare å slå meg selv.

Hos herrene ble det en maktdemonstrasjon av Sebastian Cheng fra Calisthenics-gruppa. Andelen armhevinger kom på godt over 120. Da alle andre var slått ut, tok han like gjerne noen ekstra før han ble båret opp på gullstol.

LES OGSÅ: Dette er det nye UKEstyret

Limbo uten limb

LENGRE NED: Det ble en kaotisk konkurranse i limbo

Der armhevingskonkurransen var strukturert, var kveldens avslutningskonkurranse i limbo alt annet. Arrangørene prøvde å holde noe kontroll på hvem som var med. Dette viste seg å være en vanskelig oppgave, da det virket som at mange selv ikke visste at de var med.

Her var det lett å se hvilke idretter som har tøying som en del av treningen. Stive skiløpere og fotballspillere skal ha for at de prøvde. Derimot gjorde blant annet turnerne og danserne det bra.

Limbokonkurransen ble etterhvert ferdig. Det er uvisst om noen fikk med seg hvem som vant. Etterpå strømmet de ulike gruppene seg til dansegulvet og ellers rundt på Samfundet for å avslutte kvelden.

– Jeg forventer mye bra dansing og mange t-skjorter som flyr i løpet av kvelden, kommer det fra Johannes Hope fra svømmegruppa på vei til Bodegaen.

Til informasjon er begge journalistene som har skrevet saken medlem i NTNUI.


Journalistenes kåringer

Kveldens gruppe: Det var vanskelig å ikke legge merke til denne gruppa. Med svært gjennomførte antrekk (eller mangel derav) og inderlig heiing, er det NTNUI Svømming som stikker av med årets gjeveste pris.

Beste antrekk: Det sies at man får ølbriller av å drikke. Å møte opp forberedt med dykkerbriller gjør at Dykkergruppa tar denne prisen.

Beste oppmøte: Muligens en urettferdig pris. NTNUI Volleyball er ekstremt mange, men var de vi så flest av i løpet av kvelden.

Kveldens skuffelse: Det var mye brøl i Storsalen, men lite bjeffing. NTNUI Hund gikk etter vårt skjønn glipp av en stor mulighet til en faktisk versjon av «Who let the dogs out».

Største overraskelse: Går man inn på Samfundet i speedo eller badedrakt en vanlig fredag, kommer det raskt en vekter som ikke helt er på samme bølgelengde. Gjennomføringen til studenter i både svømmegruppa og de fra undervannsrugby bidro sterkt til å heve stemningen.

Powered by Labrador CMS