KLIKK-ÅTE: «Må jo ha med de kjekkeste på laget så vi får klikk» sier trener Tor Axel Bringsverd (til høyre) og inviterer sine assistenter Anders Hyken Pedersen (til venstre) og Marius Føske Danielsen (i midten) med på bildet.

Dobbelt nedrykk – mye uflaks

NTNUIs herrelag avsluttet fjorårets sesong med et nedrykk, men ser nå frem mot en ny sesong med fornyet håp.

Publisert Sist oppdatert

Avslutningen på forrige sesong med ni poeng og en sur 13. plass for NTNUIs herrelag i fotball førte til et dobbelt nedrykk. I det norske ligasystemet er det ikke tillatt med to lag i samme liga, så til tross for gode resultater måtte også B-laget finne seg i å ta turen ned en divisjon.

Det var likevel en optimistisk Tor Axel Bringsverd som møtte til intervju. Han har siden i fjor sommer vært trener for NTNUIs A-lag og kan fortelle at til tross for nedrykket så sikter de på umiddelbart opprykk.

– Vi ønsker og forventer å rykke opp, både for vår skyld, men også for B-laget som lå på tredjeplass i 4. divisjon.

På oppfølgingsspørsmål om hvorvidt han da forventer at B-laget skal klare å vinne sin gruppe i 5.divisjon, svarer han med et kort og kontant «Selvsagt».

Svært misfornøyd med slutten av forrige sesong

Det har ikke vært optimalt å drive idrett under en pandemi. Selv om de fleste av restriksjonene for sporten ble fjernet forrige sommer, har pandemien enda vært en faktor i avslutningen av forrige sesong. Likevel må Bringsverd også erkjenne at hellet ikke har vært med dem.

HARDT ARBEID: Laget er allerede hardt i gang med forsesongen.

– Mye uflaks, skader og korona førte til en dårlig avslutning på sesongen, noe vi er svært misfornøyd med. Vi føler vi burde gjort det bedre, men det ble for mye rotasjon.

LES OGSÅ: Skyggen metter ikke behovet for nærhet

Flere treninger vil gi suksess

For å oppnå målet om opprykk trener laget mer nå enn de gjorde forrige sesong, og håper at dette vil være det som gjør forskjellen i den forestående sesongen.

– Vi har økt treningsmengdene, så nå har alle løpetrening i tillegg til de ordinære treningene. Til sammen trener vi nå fem ganger i uken, sier Bringsverd.

En slik arbeidsmengde vil derimot kreve mer av spillerne, og med en tilbakelagt sesong med mye skader, er det viktig for Bringsverd å unngå å ha for få spillere i sesongen som kommer.

– Vi trenger enda flere spillere. Det er lav terskel for å bli med og det er studentlag så fokuset ligger mer på det sosiale og trivsel enn på resultat, avslutter han.

Powered by Labrador CMS